Abdullah Gül: Adaylığım Artık Söz Konusu Değildir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun çabalarına rağmen kendi adaylığına ilişkin bir mutabakat oluşmadığını söyleyen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu koşullarda adaylığının söz konusu olmadığını söyledi.
Çatı aday mı olacak Saadet Partisi’nin adayı mı olacak diye tartışılan Abdullah Gül, yaptığı açıklamada seçim sürecini değerlendirdi. İçeride daha çok huzura ihtiyaç varken tam tersi kutuplaşma ve kaygı ortamı olduğunu söyleyen Abdullah Gül, seçime bu koşullarda gidildiğini ve kendi isminin de bu kapsamda gündeme geldiğini belirtti.
Abdullah Gül şöyle devam etti:
“Bir faninin ulaşabileceği tüm makamlara ulaştım ve her şeyi geride bıraktım.  Ne benim ne de ailemin bir arzusu yok. Cumhurbaşkanlığından sonra aktif siyaset içinde olmayacağımı her fırsatta söyledim ve öyle yaptım. Hatta bazı arkadaşlarımın düğün davetlerine bile gidemedim. Ama bu bilgi ve becerilerimi kendime saklayacağım ve memleketle ilgili kayıtsız kalacağım anlamına gelmezdi. Nitekim Türkiye için hayati gördüğüm bazı meseleleri Sayın Cumhurbaşkanı ile istişare etme fırsatım oldu. Günü geldi hak ve özgürlüklerle ilgili yanlış uygulamalar gördüğümde bununla ilgili düşüncelerimi de kamuoyuyla paylaşmaktan kaçınmadım.”
Aday olacağıyla ilgili tartışma sürecinin tamamen kendisi dışında geliştiğini söyleyen Gül, toplumdan kendisine yönelik bir beklenti varken bunun dışında kalmak gibi bir sorumsuzluk yapmayacağını da daha önce dile getirdiğini söyledi. SP lideri Temel Karamollaoğlu’nun çabalarına rağmen kendi adaylığına ilişkin bir mutabakat oluşmadığını söyleyen Abdullah Gül, bu koşullarda adaylığının söz konusu olmadığını söyledi
AKP ON GÜNDÜR ABDULLAH GÜL GÜNDEMİYLE MEŞGULDÜ
Gül’ün CHP’nin ve Saadet Partisi ile birlikte Hayır Bloğu’nun adayı olacağı konuşulmuştu. Gül’ün adaylığı 24 Haziran seçim kararı alınmasından sonra AKP içinde de tartışmaya neden olmuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, doğrudan açıklama yapmaktan kaçınırken, eski Başbakan Yardımcısı ve AKP kurucularından Bülent Arınç ile bir görüşme yapmıştı. Gül’e bu kanalla mesaj gönderdiği değerlendirilmişti.