Ümit Horzum’a 144 Günlük İşkence Devam Ediyor: Avukatına Bile Haber Verilmeden Mahkemeye Çıkarıldı!

Ankara’da kaçırıldıktan 133 gün sonra emniyete bırakılan Ümit Horzum’a yönelik işkence devam ediyor. 11 gün emniyette tutulan ve zorla ifade imzalatılmaya çalışılan Horzum, kendi avukatına bile haber verilmeden mahkemeye çıkarıldı.
Horzum’un eşi, “İşkence görmüş, gözaltında iken de sevdikleri ile tehdit edilmiş eşim Ümit Horzum’un bugün hem bizden hemde avukatından habersiz mahkemeye çıkarılmış Avukatımız her gittiğinde zorluk çıkartılmıştı şimdi de savcılık ve mahkeme de eşimin kendi seçtiği avukat hakkı tanınmıyor. Dün de avukatımz ifade için emniyete gittiğinde, kendisine eşimin ifadesni Barodan atanan avukat ile aldıklarını söylemişlerdi. Baro avukatını 15-20 dakika önce aradık ama bize haberinin olmadığını söyledi.” dedi.
Horzum’un eşinin sosyal medya hesabında konuyla ilgili yaptığı paylaşımlar ise şöyle;
“133) işkence görmüş, gözaltında iken de sevdikleri ile tehdit edilmiş eşim Ümit Horzum’un bugün hem bizden hemde avukatından habersiz mahkemeye çıkarılmış.
Avukatımız her gittiğinde zorluk çıkartılmıştı şimdi de savcılık ve mahkeme de eşimin kendi seçtiği avukat hakkı tanınmıyor.
144 günlük bir baskı var, hak ihlali var, eziyet var, niye kimse tepki vermiyor? Kendi Avukatına haber vermeden apar topar gizlice mahkemeye çıkarmak nedir? Dün de avukatımz ifade için emniyete gittiğnde, kendisne eşimin ifadesni Barodan atanan avukat ile aldıklarnı söylemişlerdi
Eğer delilleriniz bir insanı 7+7 gün gözaltında tutmaya yetiyor ise soruşturmayı yürütenler neden böyle gizli kapaklı iş yapıyor? Üstelik baro avukatını 15-20 dakika önce aradık ama bize haberinin olmadığını söyledi.
Eşim haklarını savunmak için baro’dan atanan avukat bize bile yalan söylüyor iken eşimin haklarını nasıl savunacak?
Baro avukatı bir insanın eşine mahkemeye çıkıp çıkmadığı ile alakalı neden yalan söyleme ihtiyacı hisseder ki?
Neler dönüyor anlayamıyorum. Eşimi ne ile tehdit ediyorsunuz nasıl bir ifade almaya çalışıyorsunuz?
Bu kadar hukuksuzluk ne için göze alınıyor anlamıyorum gerçekten?
Çocuklarım babalarını görsün diye dün geceden beri emniyet müdürlüğü önünde bekliyoruz. Belki mahkemeye çıkarılırken araca binerken babalarını görürler diye.
Oysa meğer eşim gizli kapaklı kimseye haber verilmeden mahkemeye çıkarılmış bile.
Şimdi çocuklarım ile adliyeyedeyiz. Hukuksuzlukları bir kenara bırakalım hiç mi vicdanınız kalmadı.
Şu çocuklar 144 gündür babalarını görmek için sabırsızlanıyorlar. Bir iki dakika olsun insan görüştürmeye izin vermez mi ?”