Ümit Horzum’un Eşi: İddianame Tamalanmasına Rağmen Eşime İşkence Devam Ediyor; Yardım Edin!

Başkent Ankara’da istihbarat örgütüne mensup olduğu düşünülen kişilerce kaçırılan ve 133 gün işkenceye maruz bırakılan Ümit Horzum’a şimdi de Emniyet’te gözaltına tutulmaya devam ediyor. Emniyette işkence yapıldığı iddiasına ilişkin şu ana kadar herhangi bir cevap verilmedi.
Edilinen bilgiye göre, Horzum’un tutulduğu Ankara Emniyeti’nde işkence ile itirafçı olması isteniyor. Önüne konan hazır ifade metnini imzalaması isteniyor. Avukatı ise bu yönden telkinlerden bulunmuştu. Daha sonra avukatı görevi bıraktığı ortaya çıktı.
Horzum’un eşi ise sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı:
Horzum’un eşi, “Eşimin üzerindeki işkence bulgularını gören emniyet yetkililerinin, doğrudan soruşturma açması gerekmez mi? Bu konuda, illa dilekçe vermem mi gerekir? AĞIR İŞKENCEYE UĞRAYAN BİR MAĞDURA, DOĞRUDAN GÖZALTI UYGULAMAK GÖZ GÖRE GÖRE HAK İHLALİ DEĞİL MİDİR..?” diyen sordu.
Horzum’un eşi şöyle devam etti: “Üstelik eşim hakkındaki iddialar iddianameye dönüşmüş durumdadır. İddianameye dönüşen bir konuda, hukuken deliller toplanmış demektir… Tekrar 7 gün gözaltına alınması hukuken nasıl mümkün olabilir..? Bunlar ne kadar yasal mevzuata uygundur..? Hukukçu olmadığım için anlamaya çalışıyorum. Hukuk adına, Yardıma ihtiyacım var… Lütfen yardım edin..? Doğru mu sizce..?”