Erken Seçim Çağrısı Yapan Bahçeli, Tarih Verdi: 28 Ağustos 2018

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçim için tarih verdi. Bahçeli, “Türkiye’nin bu ağırlığın altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019’a kadar sabırla dayanması mümkün değildir. Ülkenin, sistem tartışmalarıyla boğulmak istendiği bugünkü şartlar altında 3 Kasım’a kadar ulaşması istikrar ve dengeyle ulaşması zorlaşmaktadır. 26 Ağustos 2018 günü seçim yapılmalıdır” dedi.
Bahçeli, 3 Kasım 2002’de de ortağı olduğu hükümeti seçime zorlamıştı. MHP o seçimde meclis dışında kalmıştı.
CHP: HODRİ MEYDAN
Bahçeli’nin erken seçim çağrısına CHP’den anında geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan açıklamasında “Hodri meydan, biz her zaman hazırız. Türkiye’nin sorunlarını çözecek tek yer millet iradesidir.” açıklamasında bulundu.
İYİ PARTİ: MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan da seçime hazır olduklarını söyledi. Türkkan, şöyle konuştu: “Erken seçim senaryosu bugüne kadar AKP dışından gelişti. Nitekim erken seçimi de iktidarın küçük ortağı açıkladı. Erken seçim bu iktidarının hezimetinin daha erken olmasının önünü açacaktır. Türk milletinin mevcut iktidardan kurtulmasını sağlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun, İYİ Parti olarak bizi de mutlu etmiştir. Seçime katılmamızla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Biz hazırız.