Konya’da Dün Gözaltına Alınanlara İnsanlık Dışı Muamele: Savcı, Gözaltındaki Kadınların Başını Açtırıp Ağır Küfürlerle İşkence Yapıyor

Konya’da dün gözaltına alınan 77 kişiye insanlık dışı muamele, kaba dayak ve küfürlerle işkence yapıldığı iddia edildi. Hizmet hareketine mensup oldukları gerekçesiyle 77 kişi dün gözaltına alınmıştı. Sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre, şehrin en büyük mülki amirleri olan vali ve emniyet müdürü yapılanlara sessiz kalıyor.
Daha ötesi  operasyona imza atan Savcı Durmuş Ali Karakoca’nın bizzat şüphelilere ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerde bulunduğu belirtiliyor. Daha önce Bayburt’ta yaptığı operasyon ve talimatını verdiği işkencelerle hatırlanan bir isim olan Karakoca, Konya’da da işkenceye devam ediyor. Savcı gözaltına aldırdığı bayanlara  ‘sinli kaflı’ ağza alınmayacak şekilde küfürler ettiği iddia ediliyor.
Önceki gece yarısı saat 02’de bayanların kaldığı evlerin kapıları kırılarak hukuksuz gözaltı işlemi uygulanmıştı. Gözaltına alınan isimlerin ailelerine haber verilmedi.
Emniyet müdürlüğünde tutulan başörtülü bayanların başlarının zorla açtırıldığı ve erkeklerin de tanınmayacak şekilde dövüldüğü iddia ediliyor. Gözaltındaki erkek şüpheliler Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şubesinde, kadınlar ise Terörle Mücadele Şubesinde tutuluyor.
konya  Savcı Durmuş Ali Karakoca ile ilgili görsel sonucu
Savcı Karakoca’nın bizzat dahil olduğu kötü muamelelere Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’ın da ses çıkartmadığı ileri sürülüyor.
Türkiye’nin tarafı olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 3. maddesi işkence ve kötü muameleyi savaş şartlarında dahi olsa müsaade etmiyor. Yine TCK’nin ilgili maddelerine göre, gözaltı ve tutukluluk sürecinde işkence (TCK 94) fiziki ve sözlü hakaret, kötü muamele, baskı insanlık dışı muamele yapanların (TCK 232) hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Bu suçlarda zaman aşımı bulunmuyor.
Dün Konya merkezli yayın kuruluşları ve ajanslar ‘gaybubet evlerine baskın’ başlığıyla 37 eve yapılan baskınla 77 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Hükümet yanlısı Sabah, Konya’da yapılan gözaltı ve baskınları bu fotoğraflarla duyurmuştu.