Erdoğan’ın Talimatı Gerçekleşti: Boğaziçili 9 Öğrenci Tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘işgalin ve katliamın lokumu olmaz’ yazılı pankart nedeniyle gözaltına alınan 15 öğrenciden 9’su tutuklandı, 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuyla bizzat ilgilenmesinden sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde “İşgalin ve katliamın lokumu olmaz” yazılı pankart nedeniyle çok satıda öğrencinin evine baskın düzenlenmiş, üniversiteliler gözaltına alınmıştı. Erdoğan öğrenciler için “okuma hakkı vermeyeceğiz” demişti
Gözaltına alınan 15 öğrenci, emniyetteki sorgularının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
Savcılık, öğrenciler için “terör örgütü propagandası” yapma suçlamasıyla tutuklama isteminde bulundu. 2 ayrı mahkemeye çıkan öğrencilerden 9’su tutuklandı, 6 adli kontrolle serbest bırakıldı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da öğrencileri hedef almış “İstanbul’da bir üniversitede, adını söylemeyeyim zaten anlarsınız. Çıktılar orada imanlı, milli, yerli gençlik Afrin’le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik orada lokum dağıtırken o komünist, vatan haini gençler onların bu masalarını dağıtmaya yelteniyorlar. Bunlar terörist gençler. Bu terörist gençlerle her türlü çalışmayı yapıyoruz, onu söyleyeyim. Onların eşkallerini belirlemek suretiyle bu üniversitede okuma hakkını vermeyeceğiz. Üniversite terörist gençlik yetiştirmez” ifadelerini kullanmıştı.