Danıştay Başkanı’nın Kızının Torpil Öyküsü: Elazığ Hakimi Oldu, 24 Saat Dolmadan Terfi Aldı, Yargıtay’a Atandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi, 326’sı adli 30’u idari yargı olmak üzere 356 hakim ve savcıya kapsayan yeni bir kararname hazırladı.
Kararname ile çeşitli nedenlerle görev yeri değişikliği için mazeret bildiren isimlerin görev yerlerinde değişikliğe gidilirken, bazı adliyelere ise takviyeler yapıldı. Habertürk’ün haberine göre, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (istinaf) bünyesinde yeni kurulan iki yeni terör dairesine ise başkan ve üye görevlendirmesi yapıldı.
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) bünyesinde yeni kurulan iki yeni terör dairesinin başkanları da belli oldu. Ankara BAM Üyeleri Mustafa Demirel ve Zekariya Samancı yeni kurulan dairelerin başkanı yapıldı.
Danıştay Başkanı’nın kızına jet 1 günde terfi
Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı Gonca Hatinoğlu kararnamenin en çok konuşulan ismi oldu. HSK’nın 19 Mart (önceki gün) tarihli kura kararnamesi sonucuna göre mesleğe kabulü yapılan Gonca Hatinoğlu, aynı tarihte Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan kura töreniyle Elazığ Hâkimliği’ni çekmişti. Hatinoğlu, dün yayımlanan mazeret kararnamesi ile Yargıtay Tetkik Hâkimliği’ne atandı.
Gonca Hatinoğlu’nun torpil öyküsü!
Önce açıktan Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden kadroya alındı. Ardından Cumhurbaşkanlığı Kanunlar ve Kararlar Dairesi uzmanı yapıldı. Önceki gün kura çekiminde Elazığ Hakimi oldu. İlk görev yerine gitmeden 1 günde terfi alarak Yargıtay tetkik hakimi oldu!