Ichb’nin Harvard’a Gönderdiği Öğrencisi Mezun Oldu, Şimdi Ülkesine Vefasını Bükreş’te Kurduğu Akademide Kendisi Gibi Öğrenciler Yetiştirerek Ödüyor

Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi’nde (ICHB) okuyabilmek için Romanya’nın kuzey sınırındaki Suceava ilinden Bükreş’e gelen Tinu Bosînceanu, Harvard’a gidebilmesini ve başarısını lisede aldığı motivasyon ve kaliteli eğitimle açıklıyor.

harvardUluslararası seviyede kaliteli eğitimiyle Romanya’da örnek gösterilen Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB), yetiştirdiği örnek öğrencileri ile de dikkat çekiyor. ICHB’nin mezun ettiği ve dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Harvard’a gönderdiği öğrencisi Tinu Bosînceanu, üniversitesini başarıyla bitirdikten sonra şimdi ülkesine vefasını Bükreş’te kurduğu Akademide (Upgrade Academy) kendisi gibi öğrencilere rehberlik ederek ödüyor.
Morgan stanley gibi pek çok finans devinde çalışma imkanı varken ve kendisine birçok uluslararası firmadan gelen yüksek ücretli teklifleri elinin tersiyle iterek ülkesine hizmet etmek için Romanya’ya geri dönmeyi tercih eden Bosînceanu, Bükreş Pipera’da kurduğu Akademide 11 ve 12’inci sınıf lise öğrencilerini dünyanın en prestijli üniversitelerine yerleştirebilmek için kariyer planlaması ve danışmanlık hizmeti veriyor.
Tinu Bosinceanu
“ICHB’NİN MATEMATİK OLİMPİYATÇISIYDI”
Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi’nde (ICHB) okuyabilmek için Romanya’nın kuzey sınırındaki Suceava ilinden Bükreş’e gelen Bosînceanu, Harvard’a gidebilmesini ve başarısını lisede aldığı motivasyon ve kaliteli eğitimle açıklıyor.
2014 yılında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Harvard’ı bitirdikten sonra bir süre Morgan stanley de çalışmış. Birçok ünlü firmadan teklifler almasına rağmen Tinu Bosînceanu, bütün buteklifleri geri çevirmiş ve ülkesine dönmeyi tercih etmiş.
“Birçok arkadaşım geri döndüğüm için beni çok eleştirdi ve bunun akılsızca olduğunu söyledi” diyen Bosînceanu, hayatta her şeyin para olmadığına inandığı için ülkesine geri dönerek kendisi gibi öğrenciler yetiştirmeye karar vermiş.
Vizyonunun ICHB’ye girdikten sonra değiştiğini belirten Bosînceanu, lise yıllarında aldığı eğitime çok şey borçlu olduğunu şu sözlerle vurguluyor:Lise yıllarımda Romanya’yı Avrupa Gençlik Parlamentosunda temsil eden gurubun içindeydim. Bu benim için kültürel bir şok oldu. Burada pozitif düşünen ve pozitif bakan öğrencilerle bir araya geldim. İyi işler yapıyorduk. Çok başarılıydık’’
tinu bosiceanu
HARVARD VE CAMBRİDGE ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA ZOR SEÇİM
17 yaşındayken babasını kaybeden Tinu, liseyi bitirdikten sonra hedefini yüksek tutmuş: ”Önümde ya Harvard ya da Cambridge gitme fırsatı çıkmıştı. Başvurduğum bölümlerde benimle birlikte 20 Amerikalı ve 5 İngiliz öğrenci vardı. Cambridge beni tercih etti. Fakat sadece matematik alanında çalışmalar ve araştırmalar ilgimi çekiyordu. Bu nedenle ben de Harvard’ı seçtim. Ve tamamen burslu olarak yerleştim.
EĞİTİME YATIRIM YAPMANIN ÖNEMİ
Bosînceanu, eğitimin önemi ile ilgili şu ilginç tespitleri yapıyor, “Lisede ideallerimi buldum. Eğitimin önemini bu yıllarda anladım. Eğitime yatırım yaparsanız, toplumdaki suçların, yanlışların azaltılmasına katkıda bulunursunuz. Eleştirel düşünme yeteneğine, insanların diktatörleri seçmeme tercihleri konusunda uygar ve demokratik bir topluma yatırım yaparsınız “

tinu2
                                                      Tinu Bosînceanu

‘UPGRADE ACADEMY’DE ÖĞRENCİLERE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYOR
Bir yıl önce Bükreş Pipera’da kurduğu Upgrade Academy’de lise öğrencilerine uluslararası prestijli üniversitelere yerleşmeleri konusunda danışmanlık hizmeti veren Tinu Bosînceanu, 3 öğrenciyle  başladıklarını, şu anda bu sayının 50 öğrenciyi geçtiğini vurguluyor. Danışmanlık Hizmeti verdiği öğrencilerden 6’sının şimdiden “Cambridge” ve “Oxford” tan kabul aldıklarını vurgulayan Tinu Bosînceanu, öğrencilerine de her şeyin para olmadığını, üniversitelerini bitirdikten sonra ülkelerine geri dönerek hizmet etmeleri tavsiyesinde bulunuyor.
upgrade


KAYNAK: https://republica.ro/un-absolvent-de-harvard-ii-antreneaza-pe-liceenii-romani-pentru-marile-universitati-ale-lumii-si-le-arata