Cezaevinde Bir Ölüm Daha: Yüzde 96 Ağır Özürlü Raporuna Rağmen Tahliye Edilmemişti

AKP iktidarı ve güdümlü yargının baskıları sürüyor. Ağır hasta olmasına karşın cezaevlerindeki tutukluluğu bitirilmeyen bir mahkum daha cezaevinde hayatını kaybetti.  “Cezaevinde kalamaz”, “yüzde 96 ağır özür” raporları bulunan ve tüm girişimlere rağmen tahliye edilmeyen hasta tutuklu Celal Şeker bu sabah hayatını kaybetti.
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan yüzde 96 ağır özür raporu bulunan hasta tutuklu Celal Şeker, bu sabah kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 19 Ocak günü cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonrasında Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen ve o günden bu yana Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşam mücadelesi veren Celal Şeker, “Cezaevi’nde kalamaz” ve “yüzde 96 ağır özür” raporlarına rağmen tahliye edilmiyordu.
İnsan Hakları Derneği (İHD) avukatlarınca yapılan tüm tedbiren tahliye talepleri reddedilirken son olarak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan tahliye talebi de “Başvurucunun sağlık hizmetlerine erişim imkanına sahip olduğu” gerekçesiyle reddedilmişti.
Bu sabah cenazeyi hastanenin morgundan teslim alan Şeker ailesi, Muş’a hareket etti.