‘Yayınla Trump’la Görüşme Kayıtlarını, Niye Gizliyorsun’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da “Yerel Yönetimler ve Adalet” konulu toplantısında Erdoğan’ın Trump’laya yaptığı konuşmanın farklı yansıtılması konusuna değindi.

Kılıçdaroğlu, “Efendim neymiş ‘Trumpla konuştuk’. Orası farklı burası farklı açıklama yapıyor. Yayınlayın kardeşim. bantları… Amerikalıları mahcup edin. ‘Ey Trump sen yanlış söylüyorsun bak bantlar burada’ deyin. Niye gizliyorsunuz?”
“Afrin’de operasyonlar yapılıyor. Yapılmalı mı? Evet. Hiçbir itirazımız yok. Bakıyorsunuz açıklamalar yapılıyor. Aralarında büyük farklılıklar var. Efendim neymiş ‘Trumpla konuştuk’. Güzel, konuş. İtiraz var mı? Yok, hayır. Anlatacaksınız gerçekleri. Teröre karşı mücadele zorunludur, evet. Orası farklı açıklama yapıyor, burası farklı açıklama yapıyor. Ben de diyorum ki; eğer açıklamada farklılık varsa bantları yayınlayın kardeşim. Bantları yayınlayın Amerikalıları mahcup edin. ‘Ey Trump sen yanlış söylüyorsun bak bantlar burada’ deyin. Niye gizliyorsunuz bunu?”
“İKİ HÜKÜMET VAR: SARAY VE BİNALİ YILDIRIM HÜKÜMETİ”
“Siyasi otorite yargı üzerindeki gücünü öyle ileri bir noktaya götürmüştür ki, en alttaki hakim en üstteki hakime ‘ben seni tanımam, senin kararlarına uymam’ diyor. Anayasa böyle yazıyormuş. İyi de anayasa askıda. Anayasası yürürlükte olmayan bir Türkiye’deyiz şu anda. Hangi anayasa? Yargı bağımsızdır diyor, hangi yargı bağımsız? Hukukun üstünlüğüne göre karar verilir, hangi hukuk? Daha acı olan ise hangi hükümet? İki hükümet var. Bir saray hükümet, bir Binali Yıldırım hükümeti. Biri yasal diğeri gayri yasal”