17 Aralık Polis Şeflerine Emniyette İşkence Yapılıyor İddiası

17 Aralık soruşturmasını gerçekleştiren Yakub Saygılı ve yardımcıları Yasin Topçu ve Kazım Aksoy’un Vatan Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadeleri devam ederken, önemli bir iddia gündeme geldi.
Aktifhaber’in haberine göre, polis şeflerine ABD’de görülen Reza Zarrab davasına misilleme olarak itirafçı olmaları için işkence yapılıyor. Hatta polis şeflerini daha önce tutuklatılan eşleri üzerinden tehdit edildiği belirtiliyor.
ABD’de Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davaya ilişkin soruşturma yürüten İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cezaevindeki eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı ile yardımcıları Yasin Topçu ve Kazım Aksoy’u dün gece saatlerinde cezaevinden gözaltına alındı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ZARRAB, TOPUZ VE HÜSEYİN HAKKINDA İFADE VERECEKLER
Tutuklu 3 eski polisin, Reza Zarrab’ın sanıkken tanık olduğu, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davaya belge götürmesi iddiasıyla ilgili sorgulanacağı öğrenildi.
Saygılı, Topçu ve Aksoy’a ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’la ilişkileri ve İstanbul 13. ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemelerinde görülen ’17-25 Aralık Yolsuzluk Soruşturması’ davalarında sanık olan, aynı zamanda ABD’deki davada da tanık olan eski polis Hüseyin Korkmaz olan bağlantılarının sorulacağı da kaydedildi.
İŞKENCE Mİ YAPILIYOR?
Polis şeflerinin Vatan Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadeleri 2 gündür devam ediyor. Eski polislerin, Emniyetteki ifadeleri esnasında ağır işkence gördüklerine dair twitter da bir kampanya başladı. Gazeteci-Yazar Ergun Babahan da konuyu köşesine taşıyarak, “Ve iddialar doğruysa, şimdi üç emniyet görevlisi ciddi işkence görüyor.
Normal bir hukuk devletinde, yetkililerin çıkıp bu iddiaları yalanlamaları ve soruşturma hakkında bilgi vermeleri gerekir ama devir ‘ayağını kırın’ devri… Kimse konuşmuyor, kimse bu insanlara sahip çıkmıyor.” dedi.
Bu bilgiler ışığında elde ettiğimiz bilgilere göre, Yakub Saygılı ve yardımcıları Yasin Topçu ve Kazım Aksoy’un Reza Zarrab’ın ABD’de görülen davadaki gibi sanık koltuğundan tanık koltuğuna geçmeleri isteniyor. Ancak bunu kabul etmeyen polis şeflerine ağır işkence yapılıyor. Hatta polis şeflerini daha önce tutuklanan eşleri üzerinden tehdit edildiği belirtiliyor.