‘Yazı Yazma ve Rüya Yorumlamadan’ Iki Müebbet Istenen Ali Ünal, 17 Ay Sonra Hakim Karşısına Çıkacak

15 Temmuz sonrası hukuksuz operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp, 16 Ağustos 2016’da tutuklanan gazeteci-yazar ilahiyatçı Ali Ünal 4 Ocak Perşembe günü ilk kez hakim karşısına çıkacak. Dava Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Hakkındaki iddianame Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklandıktan yaklaşık bir yol sonra tamamlanan Ünal hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 29,5 yıl hapis cezası isteniyor. Ünal’a yöneltilen suçlar ise ‘yazı yazması, çeviri yapması ve rüya yorumlaması!’ oldu.
İddianamede Ünal’ın sözde ‘F…/PDY yöneticisi olduğu, Fetullah Gülen  ile doğrudan irtibatlı olduğu, kitaplarının çevirisini yaptığı, 46 kez yurt dışına çıktığı, bu yurt dışı gezilerinin büyük bölümünde Gülen ile görüştüğü bilgisine yer verildi. İddianamede bu durum suç olarak gösterildi.

İddianamenin delilden ziyade yorumların yapılması dikkat çekti. Ali Ünal’ın Gülen’in kitaplarının İngilizce çevirisini yaptığı, “rüya görme ve rüya yorumlama” konularında kendisine itimat edilen kişilerden birisi olduğu kaydedildi.
İddianamede ayrıca telefonunda “Kakao Talk” programı olduğu iddia edilen Ünal için bu durum suç olarak gösterildi.
***
Engelli kızının tedavisi için ayırdığı paraya da el koymuşlardı

Uşak’ta tutuklandıktan sonra Ali Ünal’ın mal varlığına el konulma kararı verilmişti. Karar çerçevesinde Ünal’ın engelli kızının tedavisi için ayırdığı paraya da el koyulmuştu.