PKK, Kaçırılan MİT’çilerin İsimlerini Açıkladı; ‘İtirafta Bulunduklarını’ İddia Etti

KCK Yürütme Konseyi Ağustos ayında kaçırılan MİT mensuplarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada MİT’çilerin A.G ve E.P. olduğu ileri sürüldü.
Konuyla ilgili açıklama Fırat Haber Ajansı’nda yer alırken, açıklamada MİT yöneticisi olduğu söylenen kişilerin açık kimlikleri ve fotoğrafları da paylaşıldı. KCK tarafından yapılan açıklamada şu iddialarda bulunuldu.

“Ele geçirilen MİT üst düzey yöneticileri 20 yıldır Türkiye ve Kürdistan’ın çeşitli yerlerinde önemli görevler yapan ve daha sonra MİT merkezinde görevlendirilen A.G ve E.P.dir. E.P., MİT’in en stratejik dairesi olan yurtiçi etnik bölücü faaliyetler başkanı, A.G. ise içeride ve dışarıda MİT İnsan Kaynakları Yöneticisidir. Bunlar MİT merkezinde çalıştıkları ve önemli sorumluluk üstlendikleri için ve diğer dairelerle sıkı ilişki içinde olduklarından MİT’in bütün çalışmalarından ve yaptığı operasyonlardan doğrudan ya da dolaylı bilgi sahibidirler.”

 “Cizre’deki iki MİT’çi de önemli bilgiler verdi” iddiası 
KCK açıklamasında daha önceki süreçlerde de Cizre’de 2 MİT yöneticisinin ele geçirildiği iddia etti. Şu iddialara yer verildi: “ Cizre’de yakalanan 2 MİT yöneticisinin ve son yakalanan iki üst düzey MİT sorumlusunun verdiği bilgiler ve ele geçirilen belgeler AKP’nin karakterini ve MİT’in Kürt halkına, sosyalistler başta olmak üzere tüm muhalif kesimlere, aydınlara, yazarlara, Alevilere ve tüm farklı etnik ve dinsel topluluklara karşı nasıl komplolar içinde olduğunu ortaya koymaktadır.”
Paris süikastleri planı
Bir takım bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, Paris Katliamı’nı planladığı iddia edilen MİT yöneticisinin kimliği hakkında da bilgiler aktarıldı. PKK’nin elindeki MİT yöneticilerinin “İmralı görüşmelerine devlet heyeti adına katılan bir MİT yöneticisinin, 9 Ocak 2013’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesini planladığı” bilgisini verdiği de öne sürüldü.
PKK, 2017 yılının Ağustos ayında bazı MİT mensuplarının ‘elinde olduğunu’ duyurmuş, PKK yöneticisi Mustafa Karasu da “2 üst düzey MİT’çi, 2 bölge sorumlusu dahil 20 kişi elimizde” açıklamasında bulunmuştu. CHP’li Tuncay Özkan da geçtiğimiz günlerde “MİT mensubu daire başkanlarının PKK tarafından rehin alındığını” ifade etmişti. AKP Hükümeti ise konuyla ilgili sessizliğini koruyor.