AKP Rejiminin Çocuklara ve Annelere 2017 Hediyesi; Zulüm ve Ölüm..

Herkes 2017’nin en’lerini seçiyor, yazıp çiziyor.  Zulmün de enleri var. AKP ve Erdoğan rejiminin Olağanüstü Hal Uygulaması kapsamında cendereye aldığı ülkede 2017 için çocuklara tek hediyesi  zulüm ve ölümdü.Kimi tutuklanan anneleri, kimi şehit edilen babalarının ardından ağladı. Yatağında panzer altında kaldı bazı çocuklar, bazıları ise bu dünyaya gözlerini hiç açamadı. Annelerinin karnında hapishanelerde hayata veda ett.
İşte hiçbir dinde, demokratik devlette olmayan, evrensel  ve temel insan haklarına aykırı şekilde mağdur edilen Türkiye çocuklarının yaşadıklarından örnekler.
ANNELERİYLE BİRLİKTE BEBEKLERİ HAPSETTİLER
15 Temmuz kurgu darbe girişimi sonrasında öğretmeninden ev hanımına, avukatından gazetecisine 17 binden fazla kadın tutuklandı. Lohusa kadınları hastanelerde gözaltına aldıran güdümlü yargının mahkum ettiği annelerle birlikte 700’e yakın çocuk hapiste.
https://www.youtube.com/watch?v=yFZeNjvD9t4
700’DEN FAZLA BEBEK CEZAEVİNDE
OHAL döneminde Türkiye’de 18 bin kadın ve 700’ün üzerinde bebek Erdoğan rejiminin sistematik tutuklamaları yüzünde cezaevlerinde. En son hakkındaki tebligata uyarak emniyete giden 3 aylık anne Özge Elif Hendekçi, dünya 2018’e girerken tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖZLERİNİ CEZAEVİNDE AÇANLAR
Tuba Yazıcıoğlu hukuksuz şekilde yaz döneminde tutuklandı. İzmir Şakran Cezaevine konuldu. Tutuklandığında 8 aylık hamile olan Yazıcıoğlu Haziran 2017’de anne oldu. Tahliye kararı verilmediği için bebeğiyle birlikte Şakran cezaevine gönderildi.

CEZAEVİNDE ÖLEN İKİZLER
Nurhayat Yıldız, evliliğinin üçüncü yılında ikiz bebeklerine hamileyken tutuklandı. Sekiz kişinin kalması gereken koğuşta 25 kişiyle tutulan Yıldız, ikiz bebeklerini hapishane koğuşunda kaybetti. Ama kötülük burada durmadı. Aile bebekleri defnetmek için istedi ama karşılarında hiçbir taleplerine cevap vermeyen bir duvar vardı adeta. Bebekler aileye verilmedi. Nurhayat Yıldız, eşi ve ailesi bebeklere son görevlerini yapamadılar, başlarına bir mezar taşı bile dikemediler. Aylarca açıklama yapılmadı.

CEZAEVİ KAPILARINDA TUTUKLANAN ANNELER AĞLATILAN ÇOCUKLAR
Cadı avı dur durak bilmedi 2 yıldır. Ocak 2017’de tutuklu babalarını, ziyarete giden 5 kardeşin anneleri de utuklanınca cezaevi önünde yaşanan dram sosyal medyaya yansıdı.CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın paylaştığı görüntülerde Sincan Cezaevi’nin kapısında annesiz babasız bırakılan 5 çocuğun hıçkırıkları vardı. Görüntüde, videoyu çeken kardeşin ağlamaları duyuluyordu. ‘Bizim engelli kardeşimiz var, Allah’a havale ediyoruz’ ifadeleri hıçkırıklarına karıştı.
https://www.youtube.com/watch?v=20AXckG-IXU
NE OLUR ALLAH’IM BABAMI BANA GÖNDER!
Babasından ayrı kalmış bir minik yüreğin dua edişi sosyal medyaya yansıdı. Bir avukatın twitter hesabından paylaştığı tutuklu müvekkillerinden birinin çocuğunun yalvarmaları yürekleri parçalamıştı. Minik yürek, “Ne olur Allah’ım babamı bana gönder” diyerek hıçkırıklara boğuluyor. İşini, evini kaybeden aileler, haksız tutuklamalar ve uzun tutukluluk nedeniyle mağdur olan onbinlerce aile var. Onbinlerce çocuk, twitter’a yansıyan bu minik yürek gibi psikolojik sorunlar ve sosyal patlamalar yaşıyor.


PANZER ALTINDA EZİLEN ÇOCUKLAR
Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Mayıs günü zırhlı polis panzeri iki çocuk uykudaki yataklarında ezdi. Günlerce tek bir kelime etmedi devlet büyükleri. Bir polis panzeri bir eve girip evin karşı duvarına kadar gitmişti. O sırada odada uyuyan 6 yaşındaki Furkan Yıldırım ve 7 yaşındaki Muhammet Yıldırım ezilerek hayatını kaybetti. Anne Nesime Yıldırım’ın günler sonra söylediği şu sözler kulaklarda kaldı: “Allah’ın verdiği bela güzeldir, zalimlerin değil”
Başka bir panzerli ölüm Siirt’te yaşandı. Siirt’in Aydınlar Caddesi üzerinde seyir halinde bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhlı aracın çarptığı 6 yaşındaki Felek Batur isimli kız çocuğu hayatını kaybetti.

CEZAEVİ NAKİL ARACINDAN İNDİRİLİP AVUKATA TESLİM EDİLEN MİRAZ BEBEK
Cezaevinde zulüm gören bebeklerden biri de Miraz bebekti. 11 Nisan’da İstanbul’da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi  kapısında, tutukevlerindeki zulmü gözler önüne seren dramatik bir sahne yaşandı. 8 aylık Miraz bebek, tutuklu bulunan annesi Gülistan Diken Akbaba’dan Gebze cezaevine nakil gerekçesiyle annesinden alınarak avukatına teslim edildi. Eşinin ve çocuğunun yaşadığına tepki avukatından öğrenen ve çocuğunu almaya cezaevine gelen Baba Cengiz Zaza Akbaba olaya şöyle tepki göstermişti.


ŞEHİT ÇOCUKLARININ FERYATLARI KULAKLARDA
Masumları terörist ilan edip güdümlü yargı eliyle tutuklayan AKP rejimi ve hakimleri süren terör olaylarında yüreği yanan, babalarını kaybeden çocukları da görmezden geldi. İzmir Adliyesi’nde gerçekleşen hain terör saldırısında canını hiçe sayarak faciayı önleyen şehit Polis Fethi Sekin’in üç çocuğunun feryatları akıllarda kaldı. Şehit polisin 16 yaşındaki kızı Dila, 11 yaşındaki oğlu Tolunay, 10 yaşındaki kızı Nisanur’un feryatları yürekleri dağladı. Dila Sekin, ‘Bizi bırakıp neden gittin baba?’ diye haykırmıştı. Şehit olan polis memuru Fethi Sekin, ölümü göze alarak büyük bir katliamı önlemişti. Adliye girişindeki trafik noktasında görevli olan polis memuru Sekin, şüpheli bir aracı durdurmak istediği sırada teröristlerin ateşiyle karşılaştı. Çatışma sırasında teröristlerin arkasına saklandığı aracın yakınına kadar giden Sekin, bu sırada uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlerden birini yakın mesafeden vurdu. Mermisi bitince bölgeden uzaklaşmaya çalışan Sekin, diğer terörist tarafından vurularak şehit edildi.

(TR724)