15 Temmuz Gecesi Erdoğan’ı Taşıyan Helikopterdeki Polislerden Sonra Teknisyen de Darbeden Tutuklandı

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Dalaman Havalimanı’na götüren helikopterin teknisyeni polis memuru Tayyib Sina Doğan tutuklandı. Bylock kullanıcısı olduğu iddia edilen Doğan, “Programı hiç yüklemedim” dedi.
Darbe girişimi gecesi  Erdoğan’ı koruyan polislerin sözde F…’den tutuklandığının ortaya çıkmasının ardından, o gece Cumhurbaşkanlığı helikopterinde bulunan personelin de cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Hürriyet’tin haberine göre, Erdoğan’ın helikopter ekibine Eylül 2014’te katılan polis memuru Tayyib Sina Doğan, 15 Temmuz’da darbe girişim gecesi Marmaris’teydi. Erdoğan ve ailesini otelden alıp Dalaman Havalimanı’na taşıyan helikopterin üç kişilik ekibinde yer alıyordu. Doğan, cep telefonuna ByLock yüklediği gerekçesiyle 22 Kasım’da 2016’da çıkarılan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi. Doğan, 20 Kasım 2017’de ise tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

 ‘PROGRAMI HİÇ YÜKLEMEDİM’

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Doğan, Bank Asya’da hesabı bulunmadığını, Cemaat ile  bağlantılı okul veya dershanelere gitmediğini, gazete veya dergilere aboneliğinin olmadığını söyledi.
‘TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLSAM O HELİKOPTERİ KALDIRTMAZDIM’
Doğan, 15 Temmuz’dan önce ve sonra nerede olduğuna dair soru üzerine şunları söyledi:
“15 Temmuz günü görevim gereği Cumhurbaşkanımızın helikopterinin uçuş teknisyeni olarak Marmaris’teydim. Olaylar geliştiğinde Cumhurbaşkanımızı ve ailesini alarak, helikopterle Dalaman’a hareket ettik. Uçağına ulaştırdık. Dalaman’da beklememiz söylendi. Bu sırada darbeci MAK timleri tarafından baskına uğradık. Havaalanının tüm elektriğini pilotumuz kestirdi. Böylece gruba engel olduk. Sonra oradan ayrılarak ilçe emniyete geçtik. Amirlerimizin talimatları doğrultusunda görevime devam ettim. Darbe günü Cumhurbaşkanımızın en yakınındaydım. Terör örgütü üyesi olsam, Cumhurbaşkanımızın bindiği helikopteri yerinden kaldırtmazdım. Helikopterin anahtarı bendeydi. Donanımını bilen biriyim. Havalanmadan önce darbecilerin helikopterini havada gören ilk kişiyim, bu durumu pilota bildirdim.”
15 Temmuz gecesi Marmaris’te yaşananlara ilişkin görülen davada Erdoğan’ı koruyan polislerden bir kısmının  tutuklandığı ortaya çıkmıştı. İlgili davada Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, sanıklara “Sanıklara sizinle çatışmaya giren polislerin bir kısmı da F…’den tutuklandı. Su o kadar bulanık ki” demişti.