Zarrab’ın Itirafları Romen Medyasında: “Erdoğan’ı Titreten Adam”

Amerika’da, eski Halkbank genel müdürü Hakan Atilla’nın yargılandığı davanın kilit tanığı Reza Zarrab için, Romanya medyasında ‚ “Erdoğan’ı titreten adam’’ benzetmesi yapıldı.
zarrabÜlkenin en çok satan gazetesi Adevarul’da yayınlanan haber, “Kim bu Erdoğan’ı titreten adam?’’ başlığını taşıyor. Viorica Marin imzalı haberde, İran’a uygulanan ambargonun delinmesine ilişkin New York’ta görülmekte olan davada Zarrab’ın kilit rol oynadığı ve anlattıklarının ucunun eski bir bakana ve cumhurbaşkanı Erdoğan’a dokunduğu belirtiliyor.
Haberde, İran ambargosunun nasıl delindiği detaylıca anlatılıyor. Bu ’karlı ticaretin’, valizler dolusu altının sahte gıda ve ilaç faturalarıyla Dubai’ye taşınarak başladığı, Türk makamlarına verilen rüşvetlerle Halkbank üzerinden uluslararası bankacılık sistemine milyarlarca dolar enjekte edildiği belirtiliyor.
Zarrab’ın, Ekim 2012’de Erdoğan’ın ’talimatıyla’ iki devlet bankasının daha bu kurnazca sisteme dahil edildiğine dair itiraflarına yer verilen haberde, yine Zarrab’ın ağzından, “Erdoğan’ın ambargoyu deldiğinin farkında olduğu” ifade ediliyor.
Sözkonusu haber, Türk tarafının itirazlarına da yer veriyor. Erdoğan’ın sert  tepkisi‚ “Gülenci alçakların kurduğu bir mahkemenin Türkiye’yi mahkum edemeyeceği” ifadeleriyle yansıtılırken, “Umarım bu bir hatadır’’ diyen başbakan Binali Yıldırım’ın düşük tonda karşılık verdiği vurgulanıyor.


Kaynak: http://adevarul.ro/international/statele-unite/cine-omul-erdogan-tremure-1_5a23e51d5ab6550cb8cd152e/index.html