Kılıçdaroğlu: MİT Zarrab’a ‘Casus’ Dedi, Dosyayı Erdoğan Kapattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reza Zarrab’la ilgili MİT’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyardığını söyledi. Kılıçdaroğlu, MİT’in, 17-25 Aralık’tan 9 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Zarrab hakkında uyardığını belirterek “Sen o dosyayı kapattın. Senin hükümetin Rıza Zarrab’a çalıştı. Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanet etti” dedi.
CHP bugün parti grubunu Meclis’te değil, Ankara Arena’da topladı. Partinin Kadın Kolları tarafından düzenlenen toplantıda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Rıza Zarrab meselesini gündeme getirdi.
Kılıçdaroğlu, “Dün hayırsever bir iş adamıydı. Devletin protokolünde yer alıyordu. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Rıza Zarrab, müsteşarlar, müdürler arka sırada. Havuz medyası, bu Rıza Zarrab’ı televizyona çıkardılar, arkasına Türk bayrağı koydular. Bir sahtekarın arkasına Türk bayrağını fon olarak koyan havuz medyasını şiddetle kınıyorum. A Haber’i de kınıyorum, A televizyonunu da kınıyorum. Bir de tweet atıyorlar, şeref madalyası takmalıydık. Tak bakalım, nereye takacaksın, ama ben senin boynuna neyi takacağımı çok iyi biliyorum. Sen vatan hainisin. Bir şarlatana Türk bayrağını fon olarak kullandırtamazsın. Kullandırtan adam vatan hainidir. Bununla yetinmediler, bir rüşvetçiyi, bir sahtekarı oturdular Bakanlığa getirdiler, plaketler verdiler. Dış ticarete büyük katkılar yapıyormuş diye.”
“Rüşvet alan bakanları akladılar” dedi… İsimlerini tek tek saydı
“Rüşvet alan bakanları akladılar. Yüce Divan’a gitmesini engellediler. Kimdi bu milletvekilleri. Hakkı Köylü, Yılmaz Tunç, Kemal Şerbetçioğlu, İlknur İnceöz, İsmet Su, Bilal Uçar, Mustafa Akış, Yusuf Başer, Ayşe Türkmenoğlu. Ben bunlara demiştim ki, siz Rıza Zarrab’ın önüne yattınız demiştim, kıyamet kopmuştu. Benim haklı çıktığımı daha iyi görüyorsunuz değil mi? Zarrab’ı serbest bıraktılar. Yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdılar. Bu nasıl devlet anlayışıdır. Bu nasıl Rıza Zarrab sevgisidir. Amerika’da gözaltına alındı, bizimkilerde bir telaş. Amerika’ya gittiler adam vermiyor. Başbakan gitti, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı gitti, vermiyor adam. Amerikalıların da yaptığı zulüm. Sonra şeref madalyası takılacak kişiyi Amerika hapse attı. Nota verdik 2 sefer. Şimdi AK Partili kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum. Bir sahtekar için, bir şarlatan için 2 kez nota veren hükümet Kuzey Irak’ta askerlerin başına çuval geçirildiğinde bir nota bile vermedi.
“Zarrab sahtekardır ama devletin sırlarını da para ile alan birisidir”
Adam sonunda konuşmaya başladı. Zarrab sahtekardır ama devletin sırlarını da para ile alan birisidir. Bakanları elde eden birisidir. Bakanları önünde diz çöktüren birisidir. 11 Ekim 2013 Rıza Zarrab ile Muammer Güler telefonda konuşurlar, Zarrab MİT beni takip ediyor diye telefon ediyor. Güler’in cevabı, “İçişleri Bakanı koltuğunda oturan adam, sen o konuda rahat olur, böyle bir şey varsa senin önüne ben yatarım ya.” Emniyet istihbarat buna bağlı.
“Zarrab bülbül gibi ötünce vatansever olmaktan çıktı hain oldu”
Süleyman Aslan için Erdoğan ne diyor? Banka genel müdüründen en ufak şüphem yoktur. Olsa olsa saflığının kurbanı olmuştur. Adam hırsız. Bu yetmiyor. Bu hükümetin tuttuğu avukat New York’ta mahkemede bankanın genel müdür yardımcısını savunuyor. Rıza Zarrab genel ‘müdüre rüşvet verdim’ diyor. Hükümetin gönderidği avukat diyor ki; Süleyman Aslan Zarrab’tan rüşvet aldı. Senin gönderdiğin avukat Zarrab’ın rüşvet verdiğini söylüyor. Sen aldın başka göreve atadın.
“Ne istediyse verdiniz. Zarrab’a da verdiniz”
Zarrab bülbül gibi ötünce vatansever olmaktan çıktı hain oldu. Düne kadar beraberdiniz. F… gibi. Düne kadar kol kolaydınız. Ne istediyse verdiniz. Zarrab’a da verdiniz. Bakan istedi verdiniz rüşvet verdiniz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Neymiş? Bilgileri vermiş. Haber duyunca şaşırmadım.
“Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti Devletine ihanet etti”
Ben zaten daha önce söylemiştim. Rıza Zarrab’a devletin bilgilerini kim verdi? MİT 3 sayfalık bir bilgi notu bırakır Erdoğan’a. Ekonomik ambargoya rağmen R. Zarrab’ın ABD tarafından yasaklı kişiler listesine dahil edileceği, Ebru Gündeş Zarrab ile dikkatleri üzerine çeken R. Zarrab’ın Muammer Güler ve Zafer Çağlayan’la ilişkisinin ortaya çıkması halinde hükümete zarar verebileceği söylüyor. Hangi tarihte? 18 Nisan 2013. Sen ne yaptın? Bu bilgilerin tamamını senin hükümetin verdi. Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanet etti. Bütün sırları Rıza Zarrab’a para karşılığında teslim ettiler.
“Bütün olaylardan senin başından beri haberin vardı”
Bütün olaylardan senin başından beri haberin vardı. 17/25 Aralık’tan 9 ay önce bu devletin en saygın kurumu senin önüne getirip 3 sayfalık bilgi notu koydu. Sen o dosyayı kapattın. Senin hükümetin Rıza Zarrab’a çalıştı. Şimdi soruşturmayı yapan savcılara sesleniyorum; Sahtekarı beraat ettirdiniz. İlk yapacağınız iş soruşturma dosyalarını kapatan savcıları hakimleri atacaksınız. Onlar adalet dağıtmadılar. Ona o bilgileri veren bakanları ve hükümeti sorgulayacaksınız.”