Gülen, Hizmet Hareketi’ne Yapılan Zulmü Anlattı; Erdoğan, “Bana Helikopterle Suikast Yapacaklar” diye Çarpıttı

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda, Fethullah Gülen’in 9 Ekim’de yayınlanan sohbetindeki ifadelerini çarpıtarak, kendisine ve arkadaşlarına suikast yapılacağı iddiasında bulundu.
Söz konusu sohbette Gülen, Hizmet Hareketi’ne yönelik yapılan zulümleri anlatıyor ve moralleri bozmak için ABD’de kaldığı yerde taciz için helikopterlerin bile uçurulduğunu ifade ediyor. Bu ifadeleri çarpıtan Erdoğan ise “Bu gece Pensilvanya’dan tehditleri aldık. Uçaklar buraya saldırabilir. Helikopterlerle bize saldırabilirler. Arkadaşlarımızın herhangi birine karşı bir terör eylemi yapabilirler.” yalanına sarıldı.
Erdoğan’ın bu açıklamalarından sonra Fethullah Gülen’in avukatları bir açıklama yaptı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün yapılan ve gerçeği yansıtmayan açıklamanın akılla, mantıkla, izahı mümkün olmadığı belirterek, “Bu iddia kesinlikle doğru olmadığı gibi, bu şekilde bir iddianın doğru olabileceğini düşünmek dahi aklen mümkün değildir. Cumhurbaşkanına bu şekilde bilgi verenler gerçekten buna inanıyorsa, paranoya seviyesini çoktan aştıkları anlaşılmaktadır.”

Sabah Muhabiri Abdurrahman Şimşek, Gülen’in ABD’de kaldığı yeri helikopterle havadan çekmişti
Fethullah Gülen sohbette şu ifadeleri kullandı: “Muzârî kipi olunca, demek ki; bugün onu diliyorlar, söndürmek istiyorlar; söndürmede bir türlü doyma bilmiyorlar, ‘Bir daha! Bir daha!’ diyorlar. ‘Bir daha!.. Şunu kapattık; şunu da kapatsak, şunu da kapatsak!.. Şu çelmeyi yaptık; şunu yere serdik; fakat hâlâ var, ayakta bazıları duruyor; şunları da bir el-ense ile yere sersek! Şunu da bir künde ile yere sersek! Şunun da başına bir bomba olsak, patlasak! Şunun da getirip başında bir helikopter uçursak, morallerini bozsak”
Erdoğan’ın çarpıttığı açıklamalar: “Bu gece Pensilvanya’dan tehditleri aldık. Uçaklar buraya saldırabilir. Helikopterlerle bize saldırabilirler. Arkadaşlarımızın herhangi birine karşı bir terör eylemi yapabilirler. Dua yapıyor. Nasıl dua ise! Beddua ile karışık. Ey Amerika, ya şunlara bir bak be. Kimi beslediğinin farkında değilsin. Senin ülkende Pensilvanya’da 400 dönüm arazide böyle bir kişiyi besliyorsun. Ondan sonra da belge istiyorsun, al sana belge. Acaba benzer bir şeyi Türkiye’den birileri Amerika’ya karşı yapsa sessiz kalır mısın? Hemen buraya bildirirsin”