‘Başkomutan’ Ünvanı İyi de Ah Bir de At Üstünde Durabilse!..

Ahmet Tan: Eski Türkiye ile birlikte Atatürk de eskimiştir. Yeni Türkiye-Yeni Kurucu: Recep Tayyip Erdoğan… Tek eksiği “Başkomutanlık”!.. Sıra çizmeleri çekip Barzani’ye haddini bildirmeye geldi. Ah bir de at üstünde durabilse!..

Cumhuriyet yazarı Ahmet Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürdistan referandumuna gösterdiği tepkinin nedeninin 2019 seçimine ‘başkomutan’ ünvanı ile girmek olduğunu öne sürerek ‘Sıra çizmeleri çekip Barzani’ye haddini bildirmeye geldi. Ah bir de at üstünde durabilse” dedi.
2019 seçiminin Türkiye’den önce, Erdoğan için “beka” sorunu olduğunu savunan Tan, Erdoğan ‘O seçime “Başkomutan” olarak girerse belli ki, şansının artacağı hesabında. Çünkü iyi biliyor ki, halkımız, savaş söz konusu ise, iktidarda kim olursa olsun arkasında kenetlenir’ ifadelerini kullandı.
Ahmet Tan’ın “At binenin.. had bildirenin” başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:
“Başkomutanlık” Tayyip Erdoğan için duvarda asılı nükleer silahtır.
Bayılıyor o unvana.
2019 seçimi, Türkiye’den önce, kendisi için “beka” sorunudur.
O seçime “Başkomutan” olarak girerse belli ki, şansının artacağı hesabında.
Çünkü iyi biliyor ki, halkımız, savaş söz konusu ise, iktidarda kim olursa olsun arkasında kenetlenir.
(Ecevit , 1974’te Kıbrıs’ta “Ada Türklerini hesaba katmadan devlet kurmaya kalkan” Rumlara “haddini bildirdiği” için, seçimi kazanmış, milletin gözünde gönlünde “Kıbrıs Fatihi” olarak yer etmişti. Yasaklara, darbelere karşın, onlarca yıl siyasette kalabilmesi de, hiç kimsenin yurtseverliğini, ulusal duyarlılığını ve cesaretini zinhar sorgulamaya kalkmaması da bundandı.)
Tayyip Erdoğan’ın tam da sahip olmak istediği özelliklerdir bunlar.
“Tarihteki son Türk devletinin son başbakanı” sayılmak için cansiperane mücadele veren Binali Bey “Başkomutan’a vekâleten” dün Barzani’ye “haddini bildiririz!” dedi.
Eski Türkiye ile birlikte Atatürk de eskimiştir.
Yeni Türkiye-Yeni Kurucu: Recep Tayyip Erdoğan…
Tek eksiği “Başkomutanlık”!
Barzani, bu eksiği kapatmak için altın bir fırsat vermiş görünüyor.
Ne de olsa eski dostlar.
Erdoğan bizzat kendisini AKP Kongresi’ne davet etmişti.
“Türkiye seninle gurur duyuyor!” nidaları arasında kürsüye çıkartan ve konuşma yaptırtan da Erdoğan’dı.
Barzani elbette Kürtçe konuştu:
“Kendi özgürlükleri için mücadele eden tüm güçleri destekliyoruz” dedi. “Yaşavarol” diye çılgınca alkışlandı. (30.09.2012)
Muhtemelen Kandil’de PKK’den, hatta TBMM’de HDP’den de anında alkış almıştı:
“Kendi özgürlüğü için mücadele eden güçleri destekliyoruz!” derseniz, bendeniz bile kendimi buna dahil ederim. Anında. Ama güç!?
Barzani de daha fazla akıl karıştırmak veya açık vermek istemediğinden olacak, “Esad’a karşı savaşanları kastettiğini” sözlerine ekledi.
***
New York sokaklarında konvoylar oluşturup Gülen’i lanetledi, AKP – Erdoğan marşı çaldırdı. Havuz medyasından öğrendiğimize göre Trump’la enseye tokat bir muhabbet kurdu. Döner dönmez de MGK’yi toplayıp Barzani’ye “ültimatom”yayımladı.
Ardından da dün Meclis’ten Irak’a, Suriye’ye asker sevki tezkeresini geçirdi.
Sıra çizmeleri çekip Barzani’ye haddini bildirmeye geldi.
Ah bir de at üstünde durabilse!..