Cenazeye Saldıran Zanlının Bilal Erdoğan’la da Fotoğrafı Çıktı..

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine yönelik saldırıda yer alan şahsın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Bilal Erdoğan ve Bakan Jülide Sarıeroğlu ile de fotoğrafları ortaya çıktı. Muhalefet çok sert tepki gösterdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranlardan bir kişiyle çekilen fotoğrafıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Bakan Soylu, “Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez. Tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar” dedi.
Bakan Twitter’dan yaptığı açıklamaya “Aşağılıksınız” diye başladı ve şunları söyledi:
Önemli olan, hayatımızın her döneminde kimin bizimle fotoğraf çekilip çektirmeyeceği değil hukuk açısından bir suça karışıp karışmadığıdır. Talimatlarımız sonrası tahkikatın derinleştirilmesi sonucu 48 kişinin ifadesi alındı ve ifadesi alınan bu şahısta savcının talimatıyla ertesi gün gözaltına alındı ve halen gözaltındadır.
SALDIRGANIN BİLAL ERDOĞAN’LA DA FOTOĞRAFI VAR
Öte yandan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıran ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüntülenen Murat Alp’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve Çalışma Bakanı ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile de fotoğrafları ortaya çıktı.

HDP’den yapılan açıklamada ise,” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karakolda saldırganlardan biriyle güler yüzlü fotoğraf çektirmesi ise asla affedilir bir durum değildir. Soylu’nun bu fotoğrafın ortaya düşmesi sonrasındaki saldırgan tutumu ve kullandığı küfür dolu ifadeler de suçluluk psikolojisinin açıkça yansımasıdır. Mahalle eşrafı o saatte karakolda ne arıyordu? Kimdir bu eşraf ? Niye oraya çağırıldı veya geldi? Eşrafla birlikte çekilmiş başka fotoğraflar da var mı? ” soruları soruldu.
HDP: MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR
Açıklamada, “Bu mızrak çuvala sığmıyor. İşlenen insani ve inançsal suçların üstünü örtemezsiniz. Bu işteki siyasi ve idari sorumluluğunuzu ortadan kaldıramazsınız. ‘Sataşma’ diyen Ankara Valisi, görevini yapmayan Emniyet Müdürü, saldırganlarla kol kola fotoğraf çektiren İçişleri Bakanı, Türkiye ve dünya kamuoyu ve vicdan sahibi herkesin nezdinde ya suçludur ya da bu saldırı ikliminin oluşmasında siyasi ve idari sorumluluğa sahiptir.  Bizler bu işin peşini bırakmayacağız; biz bıraksak da işlediğiniz günahların gölgesi çok uzun olduğu için, günahlarınız sizin peşinizi bırakmayacaktır.” denildi.
KILIÇDAROĞLU: O FOTOĞRAFI ÇEKTİREN KİŞİNİN AHLAKTA YERİ YOKTUR
Kemal Kılıçdaroğlu da olayla ilgili bir açıklama yaptı. ve “Nasıl oldu da Türkiye’yi bu hale getirenlerle birlikte bir ülkenin İçişleri Bakanı oturup beraber fotoğraf çeker. Üstelik nerede karakolda çekeceksiniz fotoğrafı. Bu ne demektir istediğiniz kadar istediğiniz kişinin mezarına saldırabilirsiniz , sizin tek güvenceniz benim  demektir bu fotoğraf. O fotoğrafı çektiren kişinin siyasette, inançta , ahlakta, hayatta  yeri yoktur” dedi.
Ankara’da Zülfü Livaneli  Kültür Merkezi açıldı. Açılışa  katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranlardan biriyle çekilen fotoğrafına tepki gösterdi.  Kılıçdaroğlu: “Bu toprakların mayasında barış vardır aslında, az önce söz edildi Karacaoğlan, Dadaloğlu , Mevlana bu toprakların insanıdır. Bu topraklarda hep birlikte huzur içinde yaşamak isteriz. Tarihte tanık olmadığımız olayları şimdi yaşamaya başladık. 80 yaşında bir kadının gömülmesine , defnedilmesine karşı çıkıyorsanız, mezarı burada olmasın diyorsanız bunu içimize sindirmemiz mümkün değildir.” dedi.