ROMANYA ELİFE ABLASINI EBEDİYETE UĞURLADI

1961 yılında Denizli'de dünyaya gelen Elife Dündar, 28 yılını geçirdiği Bükreş'te, müslümanlar için düzenlenen mezarlığın ilk sakinleri arasında yerini aldı.

Romanya’da misafirperverliği, cömertliği ve iyilik yolunda hep öne atılmasıyla tanınan Elife Dündar, yakalandığı korona virüsünün diğer kronik rahatsızlıklarını tetiklemesi sonucu hayatını kaybetti.

Dualarla uğurlanan Elife ablanın cenazesine dostları, mahzun eş Abdullah Dündar’ı cenazede yalnız bırakmadı.

MİSAFİRLERİN AĞIRLANDIĞI İLK HANE

Dündar çiftinin evinin, Romanya’ya gelen misafirlerin ağırlandığı ilk adres olduğuna vurgu yapan Tuna Vakfı Müdürü Mehmet Emin Korkut, Elife abla için, ”Sağlık problemlerinden dolayı misafir götürmediğimiz zaman bize gücenirdi. Düzenlediğimiz kermes ve festivallerde, gün boyu ocak başında bitmek bilmeyen enerji ile çalışırdı.” dedi.

”O, HEPİMİZİN YİTİĞİ”

Acı haberi aldığından beri gözyaşı dinmeyen Zeynep Akyol, Elife abla için ‘O hepimizin yitiği’ tabirini kullandı. ‘Bir hizmet annemizi kaybettik’ diyen Akyol, Elif ablanın ibadete düşkünlüğünü şu hatırasıyla örneklendirdi: ”Hastaneye yattığında aradı. ‘Hareket edemiyorum. Teyemmümle Kur’an-ımı okusam olur mu?’ diye sordu. Evradı çok olan bir ablamızdı.”

ROMEN DOSTLARI DA UNUTMADI

Son yolculuğunda Elife ablayı Romen dostları da unutmadı. 25 yıllık arkadaşı Elena Gheorghe, ”Bizi çok sevdi, bize kucak açtı. Allah gani gani rahmet eylesin. İnşallah gurbet elde şehitlik sevabı alır diye dua ediyorum.” temennisinde bulundu.

1961 yılında Denizli’de dünyaya gelen Elife Dündar, 28 yılını geçirdiği Bükreş’te, müslümanlar için düzenlenen mezarlığın ilk sakinleri arasında yerini aldı.

1961 yılında Denizli’de dünyaya gelen Elife Dündar, 28 yılını geçirdiği Bükreş’te, müslümanlar için düzenlenen mezarlığın ilk sakinleri arasında yerini aldı.
Dualarla uğurlanan Elife ablanın cenazesinde dostları, mahzun eş Abdullah Dündar’ı cenazede yalnız bırakmadı.