İzmir Polisi ‘Iftardan Sahura’ Doğumhane Kapısında Gözaltı Nöbeti Tutuyor

İzmir Tepecik Hastanesi’nde polis ekipleri yeni doğum yapan Elif C.’yi gözaltına almak için kapıda vardiyalarla nöbet tutuyor. Elif C.’nin eşi de hastanede gözaltına alındı.
İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 3. çocuğunu dünyaya getiren Elif C. endişeli bir bekleyiş içerisinde. Doğumhane önünde bekleyen eşi Gülen Cemaati mensubu olduğu iddiasıyla doğum sırasında gözaltına alınan Elif C. şimdi kendisi gözaltı korkusu yaşıyor.
Hastaneye doğum için kaydını yaptırınca, polis ekiplerinin doğumhane kapısına geldiğini ve nöbet tuttuğunu söyleyen hasta yakınları, yaşananları sosyal medyadan duyurdu. Yeni doğum yapan Elif C. aksi yöndeki yasa maddelerine rağmen Gülen Cemaatine yakın olduğu iddiasıyla gözaltına alınmayı bekliyor.


İç hukuktaki bağlayıcı kararlarla birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) karar ve içtihatları da hamile kadın ve bebeği olan şüpheli ya da tutuklu annelere koruma sağlıyor.
5275 sayılı Ceza İnfaz Kanunu’nun 16/4 maddesi herhangi bir sağlık sorunu olmasa bile “Hapis cezası, gebe olan veya doğurduğu tarihten itibaren altı ay geçmemiş kadınlar hakkında geri bırakılır” ifadesiyle, yine aynı kanunun 16. maddesi de “Yukarıdaki hüküm tutuklular hakkında da uygulanır” şerhiyle doğum yapan anneler lehine maddeler içeriyor.