Romanya’daki Diyanet Müşaviri de Ispiyonculuk Yapmış

Diyanet Müşaviri Osman Kılıç

Avrupa’nın birçok ülkesinde ortaya çıkan ve Erdoğan’ın uzun kolu gibi hareket eden Diyanet imamlarının Gülen sempatizanları hakkında casusluk yapmaları skandalı Romanya’ya da sıçradı. Bükreş’teki Diyanet Müşaviri Osman Kılıç’ın, Ankara’nın isteği üzerine Romanya’daki Gülen hareketinin haritasını raporladığı ortaya çıktı.
Avrupa Araştırmacı İşbirliği Ağı ile Karadeniz (theblakcsea.eu) adlı sitenin ortaklaşa hazırladığı dosya, Gülen hareketi mensuplarının Türk Büyükelçiliği ve etkisi altındaki resmi ve yarı resmi kuruluşlar tarafından nasıl cadı avına maruz bırakıldıkları geniş bir şekilde ele alınıyor. Dosyada, diğer birçok Avrupa ülkesinde rastlandığı gibi, Romanya’daki Diyanet müşavirinin bir raporundan söz ediliyor. (http://theblacksea.eu/index.php?idT=88&idC=88&idRec=1302&recType=story)
okılıc227 Eylül 2016 tarihli rapor, Ankara’nın talebi üzerine hazırlanmış. Müşavir Osman Kılıç imzasını taşıyan rapor, Gülen hareketinin Romanya’daki haritasını çıkarmış. Raporda, 1994’ten beri faaliyette olan Lumina okullarının sayısı 11 olarak zikredilirken, bir de üniversite bulunduğu kaydedilmiş. Raporda okulların “yerel ve uluslararası basında görünürlüğünü artırmak için olimpiyat, yarışma ve kültürel etkinlikler düzenlediği” yorumu da yapılmış.
osmank
Haberi sunan site, Romanya Eğitim Bakanlığı’nın akredite ettiği okulların, Osman Kılıç’ın raporunda ‘terörist örgütün parçası’ olarak etiketlendiğine vurgu yapıyor. Ancak, “Gülen hareketine yönelik terör tanımlamasının Erdoğan’ın devlet dili olmasının dışında bir karşılığı yok” değerlendirmesi yapılıyor.
Müşavir Osman Kılıç, raporunda okulları gammazlamanın yanında, yaptıkları cami hizmetlerini şöyle anlatmış: “Alınan tedbirler sayesinde Bükreş’teki bütün camiler kontrolümüz altına alınmıştır.’’
Haberi hazırlayan gazeteciler, Osman Kılıç için, “Uygun olmayan bilgileri toplama rolü oynayan biri görünümünde” notunu düşüyor.
Rapora dair görüşü sorulan Türk Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, konuyla ilgili bilgisi olmadığını söylemekle yetindi.
DİYANET MÜŞAVİRİ OSMAN KILIÇ’IN “KONTROLÜMÜZ ALTINA ALINDI” DEDİĞİ BÜKREŞ’TEKİ CAMİLER ERDOĞAN’IN PROPAGANDA MERKEZLERİNE ÇEVRİLDİ
trol (2)
“Alınan tedbirler sonucu Bükreş’teki bütün Camiler kontrolümüzde altında” diyen Diyanet Müşaviri, ibadet yerlerini böyle politika ve propaganda merkezi haline getirdi. Büyükelçi Osman Koray Ertaş, camide siyasi propaganda yaparken.

AKP ROMANYA TEMSİLCİSİ UMUT EKŞİ CAMİLERDE “EVET” BROŞÜRÜ DAĞITIRKEN
ppaganda (1) ppaganda (2)
BÜYÜKELÇİLİK VE DİYANET UZANTILI TROL HESAPLAR HİZMET HAREKETİ SEMPATİZANLARI HAKKINDA BÖYLE UTANÇ VERİCİ CADI AVI KAMPANYASI YÜRÜTMÜŞTÜ 
SmartSelectImage_2017-04-02-15-08-51
hy
trol (6)
trol (8)
trol10
trol (9) trol (4) trol (5)  trol (7)  trol (1) trol