Hollanda-Türkiye Krizi Ekonomiye Yansıyor: THY ile Olan Işbirliği Sonlandı

Hollanda ile yaşanan siyasi kriz ekonomiye yansımaya başladı. Hollandalı tur operatörü ‘Go Explore’ Türk Hava Yolları (THY) ile işbirliğini sona erdirdi.
Hollandalı tur operatörü GO Explore, Türkiye ve Hollanda arasındaki siyasi gerilimin ardından THY’yi boykot etme kararı aldı. Hollanda basınında yer alan  habere göre, bu gelişmelerin ardından Hollandalı tur operatorü GO Explore, Güney Afrika’ya olan seyahatlerde THY uçaklarını kullanmama kararı aldı.
‘Bizi temsil eden Başbakan nazi ve faşist olmakla suçlanırsa…’
GO Explore şirketinin sahibi Danny van Geldorp, “Bizi temsil eden bir başbakan Nazi ve faşist olmakla suçlanırsa birşeyler yapmanız gerekir diye düşünüyorum. İlk olarak ne yapabiliriz diye düşündüm. Birincisi turist olarak Türkiye’ye gitmeyebilirim. Şirket olarak ise THY’yi kullanmama kararı aldım” dedi.
Şirketin 20 yıllık tarihinde ilk kez bu tür bir karar aldıklarını belirten van Geldorp “Biz bir tur operatörüyüz bir siyasi kurum değiliz. Ancak bu bana dokundu, bu tüm Hollanda’yı etkiliyor” dedi.
Hollandallı  büyük tur operatörleri Tui ve Corendon THY ile işbirliğini sürdürüyor.
de Volkskrant’ın haberine göre son siyasi kriz nedeniyle az sayıda Hollandalı Türkiye için planladıkları seyahatini iptal etti.