Zulüm Bebeklerin de Peşini Bırakmıyor: 9 Aylık Ikizlerin Anne ve Babası Tutuklandı

OHAL sürecinde insanlık dışı uygulamalar hız kesmeksizin devam ediyor. 9 aylıkken anne ve babaları aynı anda tutuklanan ikiz bebekler 3 aydır süt ememedikleri için sütten kesildi. Acılı Ş. ailesi, bir an önce bebeklerine kavuşmayı bekliyor.
İkiz bebekler, ebeveynlerinin tutuklanmasıyla birlikte anneanneye emanet edildi. Henüz 9 aylıkken anne-babalarından ayrı düşen bebekler için bu kez de beslenme sorunları başladı. Süt çağındaki bebekleri hazır gıdalarla beslemeye çalışan çaresiz anneanne, 3 aydır anne şefkatinden uzak kalan bebekler ile yaşam mücadelesi veriyor. Minik ikizler ise babalarını 4, annelerini ise 3 ay sonra ilk kez açık görüşlerde görebildiler. Ş. ailesi bir an önce bebeklerine kavuşmayı ümit ediyor.
İstanbul’da ticaret ile uğraşan E.Ş. ve ev hanımı F.Ş. çifti 8 yıl süren tedavi sürecinin ardından 2016 yılının Şubat ayında ikiz bebek sahibi oldular. Ancak 8 yıllık mücadelenin ardından aynı anda iki kız çocuğunun sevincini yaşayan Ş. ailesinin bu mutluluğu uzun sürmedi. 15 Temmuz sonrası Hizmet Hareketi’ne yönelik başlatılan cadı avında Ş. çifti de haklarında ihbar olduğu gerekçesi ile geçtiğimiz Kasım ayında aynı anda gözaltına alındı.
Nezarette insanlık dışı muameleler
E.Ş. ve eşi F.Ş. 9 aylık ikiz bebeklerinden koparılarak nezarete atıldı. İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi polislerince Ş. çiftine 30 gün boyunca ağır işkence yapıldı. Ömür boyu çocuklarını göremeyecekleri tehdidi yapılan anne F.Ş. nin ilk günlerde bebeklerini dahi emzirmesine müsade edilmediği iddia edildi. Daha sonra yalnızca günde bir kez emzirme hakkı tanındı. Henüz dokuz aylık olan B. ve B. bebekler süt emmeleri için bir ay boyunca her akşam emniyete getirildi. Bebekler, polis gözetiminde süt emdikten sonra her gün tekrar ber tekrar annelerinden koparıldı. Yapılan bütün itiraz ve başvurulara rağmen bu işkence bir ay boyunca devam etti.
Nezarethane zulmünün tanıkları işkenceyi anlattı
Nezarethanedeki bu zulme tanık olan Ş.B., “Her akşam bebekleri elinden alınırken gözyaşlarına boğuluyordu. Biz hem ağlıyor hem de onu teselli etmeye çalışıyorduk. Ama ömür boyu unutamayacağım bir şey varsa, o da el kadar bebeklerin her akşam çığlık çığlığa ağlatılarak annelerinden koparılışları olacak.  Ne zaman aklıma gelse o anlar gözlerim doluyor. Nasıl dayanıyor kaç aydır bu eziyete aklım almıyor. Daha bir yaşını doldurmamıştı o bebekler.” ifadelerini kullandı.
Baba E.Ş.’ ye ağır işkenceler
2 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alınan E.Ş.nin Kaçakçılık Şube polisleri tarafından 30 gün boyunca sistematik işkenceye maruz bırakıldığı öne sürüldü. E.Ş.nin gözaltına alındığı ilk gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün kapalı otoparkında şiddetli şekilde dövüldüğü bildirildi. Ş.’ye yönelik işkence ilerleyen günlerde de devam etti. Polisler tarafından kendisine hakkında ihbar olduğu söylenen Ş.nin hiçbir delil gösterilmeksizin, “Her şeyi itiraf et.” denilerek bir ay boyunca dövüldüğü belirtildi
Bebekler sütten kesildi
Ş. çifti, İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki 30 günlük işkence sonrasında çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Baba Silivri Cezaevi’ne yollanırken anne ise Bakırköy Kadın Cezaevi’ne gönderildi. Aile boyu işkence bu kararla birlikte yeni bir boyut kazandı. İkiz bebekler, ebeveynlerinin tutuklanmasıyla birlikte anneanneye emanet edildi. Henüz 9 aylıkken anne-babalarından ayrı düşen bebekler için bu kez de beslenme sorunları başladı. Süt çağındaki bebekleri hazır gıdalarla beslemeye çalışan çaresiz anneanne, 3 aydır anne şefkatinden uzak kalan bebekler ile yaşam mücadelesi veriyor. Minik ikizler ise babalarını 4, annelerini ise 3 ay sonra ilk kez  açık görüşlerde görebildiler. Ş. ailesi bir an önce bebeklerine kavuşmayı ümit ediyor.