KHK ile Ihraç Edilen Lice Gazisi Astsubaya Ameliyat Hakkı Yok!

Ağustos 2016’da Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 5 askerin şehit olduğu 8 askerin yaralandığı çatışmalarda gazi olan  Astsubay Aziz Demir, KHK ile ihraç olduğu için tedavisini devam ettiremiyor. Sosyal medyaya yansıyan bilgilere halen bacağında ve belinde şarapnel parçaları bulunan Demir’in ameliyat olması gerekiyor.
Ancak 15 Temmuz’dan sonra cadı avına dönen ve 100 binden fazla kamu görevlisinin mağdur eden KHK’lar ile işsiz bırakıldığı ve sosyal güvencesi olmadığı için Gazi Atsubay Demir’in tedavisi yarım kaldı. KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle gaziyle askeri ve sivil yetkililer de görüşmekten çekiniyor.
Sosyal medyada Türkiye’de yaşanan mağduriyetleri dile getiren @magduriyetlerTR isimli twitter hesabında yer alan bilgi ve belgelere göre Astsubay Aziz Demir, tedavilerini tamamlayamıyor. Demir, geçen sene 24 Ağustosta Lice’de Abalı ve Tabantepe bölgelerindeki askeri üs bölgesine roketatar ve otomatik silahlarla baskın yapan terör örgütünün saldırısında yaralandı. Silah arkadaşlarından 5’i ise şehit oldu.
gazi astsubay aziz demir- 5 arkadasi sehit oldu-khk ile ihrac edildi-tedavisi yarim kaldi
5 SİLAH ARKADAŞI ŞEHİT OLMUŞTU
Kendisi gibi yaralanan 8 arkadaşı ile ilk müdahaleleri  Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde yapılan Demir’in Malatya’da süren tedavi sürecinde Malatya Valisi Mustafa Toprak tarafından da ziyaret edilmişti. Demir’in silah arkadaşları Astsubay Ender Fatih Yılmaz ile uzman çavuşlar Uğur Kartal, Özkan Bilgiç, Mustafa Eser ve Onur Alkan şehit düşmüştü. Astsubay Demir ile birlikte 8 asker de yaralanmıştı.
SAĞLIK BAKANINDAN VE MAHMUT TANAL’DAN YARDIM TALEBİ
Sosyal medyada gazinin tedavisi için milletvekili Mahmut Tanal ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve gazetecilerden yardım istendi.