Rus Büyükelçiyle Telefon İstifası

ABD’de Trump yönetiminin Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya Büyükelçisi’yle yaptığı konuşmanın içeriğine ilişkin spekülasyonların ardından görevinden istifa etti.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine dair iddialar üzerine görevinden istifa ettiği açıklandı.
ABD medyasına yansıyan haberlere göre Fylnn, istifa mektubunda şu ifadelere yer verdi:
“Rus Büyükelçi ile yaptığım telefon görüşmesi hakkında farkında olmayarak seçilmiş Başkan Yardımcısı’nı ve diğerlerini eksik bilgilendirdim. Başkan ve Başkan Yardımcısı’ndan özür diledim ve özrümü kabul ettiler. İstifamı veriyorum; bu kadar onurlu bir konumda ülkeme ve Amerikan halkına hizmet etmekten onur duydum. Başkan Donald J. Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence ve onların topladığı diğer muhteşem ekiple bu yönetim ABD tarihinde en büyük yönetim olarak anılacaktır.”
EMEKLİ KORGENERAL KELLOGG ATANDI
Flynn’in yerine emekli Korgeneral Keith Kellogg’un geçici olarak atandığı bildirildi. Kellogg, Trump’ın Savunma Bakanlığı geçiş ekibinin başkanlığını ve seçim kampanyası sürecinde de dış politika danışmanlığını yürütmüştü. Trump’ın başkanlık görevini Barack Obama’dan devralmasından önce Flynn’in Rus Büyükelçi Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımları konuştuğu ve bu yaptırımların gevşetilebileceğini söylediği iddia edilmiş, Flynn ise bu iddiaları reddederek, Kislyak ile taziye görüşmesi yaptığını öne sürmüştü.
Flynn’ın AKP adına lobi yapmak için para aldığı da öne sürülmüştü.