“Tiksiniyorum, Erdoğan’ı Silahlandırmaktan Vazgeçin”

Türkiye ile 100 Milyon sternlik silah anlaşması yapan İngiltere Başbakanı’na tepki: “Bu adam, onunla aynı fikirde olmayan kişileri hapse atan birisidir. Ülkemin Başbakanı böyle birisiyle anlaşma yaptığı için tiksinti duyuyorum.”

İngiltere Başbakanı May’in Ankara ziyaretinde Türkiye ile 100 Milyon sternlik yeni silah anlaşması yapılmasının ardından Change.Org üzerinden “Erdoğan’ı silahlandırmaktan vazgeçin” kampanyası başlatıldı

İngiltere Başnakanı Theresa May’in Türkiye ziyaretinde 100 milyon sterlinlik yeni silah anlaşması yapılmasının ardından İngiltere’de internet üzerinden “Türkiye’yle ticari anlaşma yapmayın” talebiyle imza kampanyası başlatıldı.
Yeni Özgür Politika’dan Erem Kansoy’un aktardığına göre, Change.org adresinde “Türkiye ile ticari anlaşma yapma” başlık bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya açıldığı dakikadan itibaren büyük ilgi gördü. Bir hafta dolayında devam edecek kampanyada 100 bin imza toplanması halinde İngiliz Parlamentosu konuyu ajandalarına alıp almamakla ilgili oylama yapmak durumunda kalıyor. Bu da konunun parlamentonunun gündemine getirileceği anlamını taşıyor.
Kampanyayı başlatan Michaela Milner şunları yazdı: “Biz İngiltere halkı olarak Türkiye ile ticaret anlaşması istemiyoruz. Ona karşı ses çıkaran tüm çevreleri susturmaya çalışan bir liderle herhangi bir anlaşma yapmak istemiyoruz. Çocuk evliliği ile ilgili bir yasa çıkarmaya çalışan biriyle herhangi bir ilişki istemiyoruz. Özgür hareket veya Türkiye ile özel vize anlaşmasını kesinlikle onaylamıyoruz! Bu adam, onunla aynı fikirde olmayan kişileri hapse atan birisidir. Ülkemin Başbakanı böyle birisiyle anlaşma yaptığı için tiksinti duyuyorum. Erdoğanı silahlandırmaktan güçlendirmekten artık vazgeçin! Çıkarlarınız uğuruna değerlerimize zarar veriyorsunuz.”
Kampanyaya şu adresten ulaşılabilir: https://www.change.org/p/uk-parliament-no-trade-deal-with-turkey