Tanzanya’daki Hizmet Okulları’na Zamanlaması Manidar Ödül..

Tanzanya’da bulunan Feza okulları gelen yeni talepleri karşılamak için ülkenin yasama başkenti Dodoma’da bir okul daha açacağını açıkladı. Ayrıca okula dün Onur ödülü takdim edildi.

Feza okulları Genel Müdürü Habibu Miradji, Dailynews’e verdiği röportajda ülkenin yasama başkenti olarak bilinen Dodoma’da yeni bir Hizmet okulu açmak için çalışmaların sürdüğünü belirterek “Bu okul, Dar es Salaam, Zanzibar ve Arusha’da bulunan mevcut Feza okullarına da katkı sağlayacak” dedi.
Miradji’nin 1.200’den fazla öğrenci Feza’dan öğrenim ücreti bursu aldığını belirttiği röportajda burslar, kreşten yükseköğretime kadar çeşitlilik gösteriyor
Habere göre Dodoma Bölge Komiseri (RC) Jordan Rugimbana ise, eğitim sektörünün iyileştirilmesine yardımcı olmak için Feza okullarını destekleme konusundaki kararlılığını şu sözlerle dile getirdi:
“Dodoma ülkenin başkentidir. Feza’nın temsilciliklerini genişleteceğine dair haberler övülmelidir. Bölge, bu tür bir yatırımın gerçekleşmesi için gereken her türlü desteği sunacak”
FEZA OKULLARINA ÜLKEDE YILIN OKULU ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ
Diğer taraftan AKP hükümetinin kapatılması için yoğun çaba sarf ettiği, Erdoğan’ın birkaç gün önce kapatılması için ziyaret ettiği ülkede Feza Okulları’na ‘Tanzania Leadership Awards 2016’ dahilinde onur ödülü verildi.
Ülkede yılın okulu seçilen Feza’yı temsilen ödülü 27 Ocak’ta okul yetkilileri aldı.
Feza Okulları, 3.000’den fazla öğrencinin eğitim gördüğü, ülke genelinde 11 okul işletiyor.