Başbakan Binali Yıldırım’ın “Tatarından Kurtardık Beterine Rastladık’ Sözüne Tatarlardan Büyük Tepki

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, “Tatar’ından kurtardık, beterine rastladık” diyen Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın sözlerine büyük tepki gösterdi. Tatar Platformu, ‘Başbakanın bu sözlerini üzüntü ve kırgınlıkla karşılıyoruz.” dediler.
Başbakan Yıldırım, Adli Veri Bankası tanıtım töreninde yaptığı 2010 referandumuyla ilgili Hizmet hareketine yönelik iftiralarını devam ettirerek “Bir tehlikeyi bertaraf ederken farkında olmadan başka bir tehlikenin kapımızı çaldığının farkına varamadık. Tatar’ından kurtardık, beterine rastladık” demişti.

yıldırım
Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım

KIRIM İŞGALİNE VE PUTİNE TEK LAF EDEMİYORLAR…

Kırım’ın işgali karşısında Rusya ve Putin’e tek laf etmeyen Erdoğan iktidarı ve Başbakanı Binali Yıldırım’ın açıklaması, Kırım Tatarlarının tepkisini çekti. Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, yurtları Kırım’ın işgali sonrasında başlayan Rusya zulmünü hatırlatarak, “Anadolu’yu Toprak bilen Kırım Tatarları, milletin birliğinin kaynaştırıcı unsuru ve devletin bekası için hizmetlerine devam edecektir. Vatan kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bilen Kırım Tatarları için kaybedecek bir başka vatan asla olamaz” ifadelerini kullandı.
Tatar Platformu, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’daki insan hakları ihlalleri ve insanlığa karşı işlenen suçlara karşı da Türk yetkililerin sessiz kalmasını anlayamadıklarını belirterek bu konuda destek beklediklerini ifade ettiler.

BAŞBAKAN YILDIRIM DAHA ÖNCE DE AYNI İFADELERİ KULLANMIŞ

Başbakan Yıldırım, AKP’nin 16 Ağustos 2016’daki grup toplantısında da “Tatarı gitti beteri geldi” sözünü kullanmıştı. Kırımlı Tatarlar, bunun üzerine Yıldırım’ın ‘sözlerini düzeltmesini’ istemişti.