Fethullah Gülen: Menfur Terörist Saldırıyı Şiddetle Lanetliyorum

Fethullah Gülen, Rusya Büyükelçisi Andrei Karlov’un Ankara’da bir suikast ile katledilmesi üzerine Türkçe ve İngilizce  taziye mesajı ve açıklama yayınladı. Gülen açıklamasında, “Ankara’da bir sanat galerisinde konuşma yapan Rus Büyükelçisi Andrei Karlov’u hedef alan menfur terörist saldırıyı şiddetle lanetliyorum.” dedi.
Gülen, afsv.org sitesinde yayınlanan mesajında; “Failleri kim ve gerekçesi ne olursa olsun hiç bir terörist eylem tecviz edilemez. Bütün vatandaşlarımızın ve dünya kamuoyunun beklentisi bu saldırının arka planının aydınlatılması, saldırgana yardım eden, zemin hazırlayanların tespiti ve bir daha böyle bir saldırı olmaması için gereken her türlü tedbirin alınmasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.
Açıklamada, saldırının Suriye yangınına körükle gitmek anlamına geleceği belirtilerek, “Cenab-ı Erhamurrahimin’den terörizm belasının köklerini kurutarak mübarek ülkemizi ve bütün dünyayı barış ve sükûnun her yerde soluklandığı günlere bir an önce ulaştırmasını niyaz ediyorum.” denildi.
AÇIKLAMA METNİ
‘Fethullah Gülen Hocaefendinin Ankara’da Rus Büyükelçisine Yapılan Saldırı Münasebetiyle Mesajı  – 19 Aralık 2016’ başlığıyla yayınlanan açıklamanın tam metni, İngilizce ve Türkçe linkleri şöyle:
Ankara’da bir sanat galerisinde konuşma yapan Rus Büyükelçisi Andrei Karlov’u hedef alan menfur terörist saldırıyı şiddetle lanetliyorum.
Failleri kim ve gerekçesi ne olursa olsun hiç bir terörist eylem tecviz edilemez. Bütün
vatandaşlarımızın ve dünya kamuoyunun beklentisi bu saldırının arka planının aydınlatılması, saldırgana yardım eden, zemin hazırlayanların tespiti ve bir daha böyle bir saldırı olmaması için gereken her türlü tedbirin alınmasıdır.
Gerek ülke içinde gerek dışında birçok uzman, Türkiye’de 2014 yılından beri uygulanan siyasi cadı avı neticesinde birçok terörizm uzmanı polisin ilgisiz görevlere sürülmesi, görevden uzaklaştırılması ve
hapsedilmesi neticesi oluşan güvenlik zafiyetine defaatle işaret ettiler.
Bir milleti temsil eden elçiye arkadan yapılan bu menfur saldırı on binlerce masum insanın hayatını kaybettiği ve milyonların mülteci durumuna düştüğü Suriye yangınına körükle gitmek hükmündedir.
Büyükelçi Karlov’un ailesine ve Rus halkına ve bas sağlığı diliyorum.
Cenab-ı Erhamurrahimin’den terörizm belasının köklerini kurutarak mübarek ülkemizi ve bütün dünyayı barış ve sükûnun her yerde soluklandığı günlere bir an önce ulaştırmasını niyaz ediyorum.
Umuyorum ki Rus ve Türk hükümetleri ve uluslararası camia bu menfur saldırıyı bir fırsata
dönüştürür ve Suriye krizinin en kısa zamanda barışçı bir şekilde çözülebilmesi için çabalarını hızlandırırlar.