İstanbul’daki Patlamada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 38’e Çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da dün akşam düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 38 olduğunu, 155 kişinin de yaralandığını açıkladı. Soylu, “Bunların 30’u polis memuru ve emniyet görevlisi, yedisi sivil vatandaşımız ve birinin ise henüz kimliği tespit edilemedi” dedi.
Beşiktaş’taki Vodafone Arena’da polislere yönelik olduğu belirtilen patlama Bursa-Beşiktaş maçının ardından taraftarlar dağıldıktan sonra meydana geldi. Patlamada son rakamlara göre 38 kişi ölürken 155 kişi de yaralandı.
Üsküdar’da Anadolu yakasında gitar çalan bir genç grubun kamera çekmeleri patlamanın şiddetini gösterdi. Patlamanın şiddeti ile İstanbul Boğazı’nın karşı yakasında bile hissediliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=E8zHizqmfPo
https://www.youtube.com/watch?v=BdKrLyXLHZg
PATLAMA ANI
Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre önce bomba yüklü bir minibüs olduğu tahmin edilen araç patlıyor. Daha sonraki patlamanın ise canlı bomba olduğu tahmin ediliyor. Araçlı patlamada çevik kuvvetin, canlı bomba saldırısında rütbeli polislerin hedef alındığı ileri sürülüyor.


GÖRGÜ TANIKLARI YÜZLERCE YARALI VAR

Candan Yıldız, isimli bir gazetecinin Twitter hesabından görgü tanıklarının görüşlerine yer verdiği videoda, Vodafone Arena’da çıktığını söyleyen bir kişi, “100’lerce yaralı var. Stadın çıkışında iki bomba art arda patladı” diyor. Görgü tanıkları, yaralılar arasında polislerin de olduğunu belirtiyor.
Patlamanın hemen ardından diğer terör saldırılarında olduğu gibi ilk iş olarak yayın yasağı getirildi.
Bursaspor: Taraftarlarımızın çıkışından hemen sonra meydana geldi
Beşiktaş’la maçı olan Bursaspor’dan açıklama yapıldı: “Taraftlarımızın çıkışından hemen sonra patlama yaşanmıştır.Tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun.”
Facebook, İstanbul Beşiktaş’taki saldırı sonrası İstanbul’daki kullanıcılarına “güvendeyim” butonunu devreye soktu.

AKPLİ TROLLER PATLAMAYI ‘BAŞKANLIK’A BAĞLADI

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da AKP’li troller, İstanbul Beşiktaş Vodefone Arena yakınlarındak patlamayı “başkanlık”la ilişkilendirdi.
soL’un haberine göre; İstanbul Beşiktaş Vodefone Arena yakınlarındaki patlamaların ardından, AKP’li troller kan üzerinden “başkanlık” siyasetine başladılar.
Cemil Barlas, patlamanın hemen “başkanlık karşıtlarının” işi olduğunu söyleyerek “taraf olmaya” çağırdı.
akp-li-troller-patlamayi-baskanlik-a-bagladi-220460-1.
AKP’nin türkücüsü Nihat Doğan da küfürler ederek patlamayı başkanlığa bağladı.
akp-li-troller-patlamayi-baskanlik-a-bagladi-220461-1.
Fatih Tezcan ise olay yerinden fotoğraf paylaşanları “fişleme” çağrısı yaptı
akp-li-troller-patlamayi-baskanlik-a-bagladi-220462-1.

Olay yerinden ajanslara yansıyan fotoğraflar