AKP Istismar Yasası ile 4 Ismi Kurtarmak Istemiş!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, çarpıcı bir iddiayı dile getirerek cinsel istismar düzenlemesi ile AKP’nin 4 ismi kurtarmak istediğini kaydetti. Yarkadaş, “Biri AKP İl Başkanı, biri milletvekilinin kardeşi, biri önemli bir holding yöneticisinin akrabası, bir diğerinin de tarikat lideri olduğu kulislerde dile getiriliyor.” dedi. Yarkadaş, CHP İl Başkanlığı tarafından Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda ‘Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz’ konulu söyleşi konuştu.
AKP’nin çocuk tecavüzcülerine af getiren önergeden, yükselen muhalefet nedeniyle vazgeçmesi üzerine konuşan CHP’li Yarkadaş, cinsel istismar düzenlemesinin son dakikada Meclis’e getirilmesinin boşuna olmadığını vurguladı. Yarkadaş, “Bunun Meclis’e getirilmesinde mutlaka AKP’nin kendi zihniyetinin dışa vurumu var. Tacizcilere, tecavüzcülere, çocuk yaşta zorla evlendirilen genç kızlara yönelik bakışları ve o evlilikleri meşru gören anlayışları var. Bu tasarıda ısrar etmelerinin altında kurtarmak istedikleri deve dişi gibi 4 isim var. Biri AKP İl Başkanı, biri bir milletvekilinin kardeşi, biri önemli bir holding yöneticisinin çok yakın akrabası, bir diğerinin de bir tarikat lideri olduğu Ankara kulislerinde dile getiriliyor. Bu tasarının altında yatan esas neden ise kuşkusuz çocuk evliliklerinin önünü açmak ve bu anlayışı topluma dini bir hüküm olarak dayatmak. Bunu gerçekleştirebilmiş olsalar çocuk evliliklerini toplumsal zihinde meşrulaştıracak ardından da yasallaştıracak bir adım atmak isteyeceklerdir.” diye konuştu.
ERDOĞAN YENİDEN GELECEK DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, skandal kanun değişikliğine ilişkin, “Kadın meselesi, son günlerde yoğun bir şekilde öne çıktı. Dikkatimi çeken bu kanun değişikliği teklifinin, özenle hazırlanmadığını ve istismara açık olduğunu gördüm. Hükümetimize, Meclis’imize ve hatta toplumumuza, bu yasanın daha geniş mutabakatla ele alınmasını tavsiye ettim. Hükümetimiz de geri çekilmesini kararlaştırdı. Geniş mutabakatla yeniden parlamentomuza gelecektir.” demişti.
AKP, kamuoyundan, kadın örgütlerinden ve sivil toplum hareketleri ile muhalefetten gelen sert tepkiler üzerine istismar düzenlemesini askıya aldığını ilan etmişti.