Kaymakam’ı Şehit Eden Derik Bombacısı AKP’nin Aday Adayı Çıktı

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit edildiği bombalı saldırının ‘beyni’ olarak açıklanan kaymakamlığın yazı işleri müdürü Tahsin E.’nin son yerel seçimlerde AKP’den belediye başkan aday adayı olduğu ortaya çıktı. Tahsin E.’nin başvuru formundaki “aday gösterilmesem bile AKP için canla başla çalışmaya söz veriyorum” ifadeleri dikkat çekti.
10 Kasım’da Mardin Derik’te ilçe kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün (35) şehit edildiği bombalı saldırıya ilişkin flaş bir detay daha gün yüzüne çıktı. Sözcü’den Deniz Ayas’ın haberine göre, bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen ve saldırıdan 2 gün sonra gözaltına alınan Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Tahsin E.’nin 14 Mart 2014’deki yerel seçimlerde ilçe belediyesi için AKP’den belediye başkan aday adayı oldu. Tahsin E.’nin parti tarafından aday gösterilmeyince de yeniden görevine döndü.
HAİNCE BİR PLANLA KATLETTİLER
Paket süsü verilerek kargoyla gönderilen ve odasına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Safitürk, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Türkiye’nin PKK terörüne kurban verdiği ikinci kaymakam olan Safitürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, babası Asım Safitürk’ün namazını kıldırdığı cenaze töreni sonrası memleketi Sakarya’nın Arifiye ilçesinde toprağa verildi.
Saldırıdan sonra seferber olan Emniyet güçleri de cenaze töreninin yapıldığı gün operasyona başladı. Aralarında, şehit kaymakamın cenaze törenine de katılan Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Tahsin E.’nin de bulunduğu çoğu kaymakamlık ve belediye çalışanı 71 kişi gözaltına alındı.