Ahmet Aziz Nesin: Cezaevindeki İntiharlar Aslında Bir Infaz!

Gazeteci Yazar Ahmet Aziz Nesin sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda cezaevindeki intiharların aslında birer ‘infaz’ olduğunu işaret ederek “Erdoğan ve oligarşi bunca insanı bu kadar kısa sürede idam edemezdi O yüzden öldürtüyor.” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz sonrası gerçekleşen tutuklamaların ardından çoğu cezaevlerinde olmak üzere soruşturmalara tabi tutulan kişilerden 25 kişi intihar etti. Aralarında asker, polis, hakim, öğretmen ve sivillerin yer aldığı bu intihar olaylarına ilişkin hiçbir tedbir alınmadığı gibi, konunun üstü Adalet Bakanlığı yetkililerince sürekli örtüldü.
En son Karabük’te, Hizmet hareketine yönelik cadı avı soruşturması kapsamında tutuklanan öğretmen Behçet Emdi, cezaevindeki koğuş tuvaletinde sözde kendisini ayakkabı bağıyla asarak intihar ettiği ileri sürülmüştü.
Aziz Nesin’in oğlu yazar Ahmet Aziz Nesin bu intihar açıklamasından sonra şunları paylaştı:
Bu sabah birisi daha ayakkabı bağcığıyla intihar etti. Bu intihar değil infazdır cinayettir, idamın başka çeşididir. Fetö soruşturmasında intihar sayısı 25’e yaklaştı. Erdoğan ve oligarşi bunca insanı bu kadar kısa sürede idam edemezdi, o yüzden öldürtüyor!
https://twitter.com/Ahmetaz57/status/799939965362864128
https://twitter.com/Ahmetaz57/status/799938860998344704
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Gülen cemaatine ve muhaliflere yönelik soruşturmalar kapsamında 100 binden fazla insan meslekten atılırken, 36 binin üzerinde tutuklama gerçekleşti.
Bu süreçte gözaltında yaşanan işkence iddiaları, hapishanelerdeki kötü şartlar ve çok sayıda intihar vakaları gözlendi. Bunların çoğu “şüpheli intiharlar”, çünkü birçoğunun nasıl gerçekleştiğine dair ikna edici açıklamalar yapılmadı.