Hakan Şükür’ün Babası Sermet Şükür’e Cezaevinde İşkence

Sakarya’da bir cuma namazı çıkışı ellerine kelepçe takılarak tutuklanan AKP eski Milletvekili ve Milli Futbolcu Hakan Şükür’ün 75 yaşındaki babası Sermet Şükür’ün, işkenceye uğradığı iddia edildi.
Ünlü futbolcunun babası Sermet Şükür, hükümetin 15 Temmuzdan sonra başlattığı cadı avı kapsamınd, Hizmet hareketini savunduğu için intikam almak istediği Hakan Şükür’e ulaşamayınca Ağustos ayında Sakarya’da cuma namazı çıkışı gözaltına alınmıştı.
75 YAŞINDA İNTİKAM İÇİN HAPSE ALINDI, 40 KİLO VERDİ
Avukatının en son paylaştığı bilgilere göre 75 yaşındaki Sermet Şükür, cezaevine girdiğinden beri geçen sürede tam 40 kilo verdi. Fenalaşan Sermet Şükür’ü hastaneye kaldırmayı reddeden cezaevi yönetimi, ancak hücresinde sonda (serum) takılmasına izin verdi. Durumu daha da ağırlaşan Sermet Şükür daha sonra hastanete kaldırıldı.
HASTANEDE TEDAVİ GÖRMESİ GEREKİRKEN TEKRAR HAPSE GÖTÜRÜLDÜ
Hastahanede de zulme ve işkenceye devam edildi. Test yaptıkları gerekçesiyle hiç bir gıda verilmeyen Sermet Şükür’e adli tıp tarafından hayati tehlikesi olduğuna dair rapor verildi. Hayati tehlikesi bulunan mahkumlar hastahanede tedavi edilirken, savcının adli tıp raporunu hiçe sayması ve umursamaması neticesinde şekeri 500’ü gören Sermet Şükür’ün tekrar hasta haliyle cezaevine gönderildiği öğrenildi.
hakan sukur-sermet sukur-cezaevi-15 temmuz iskence1