Denizli’de tartıştığı oğluna fırlattığı terlik ‘silah’ sayılarak hakkında dava açılan 62 yaşındaki Şenay Güzel’in iki yıldan beş yıla kadar hapsi isteniyor.
İddiaya göre olay şöyle gelişti: Honaz ilçesinde iki katlı evde yaşayan 62 yaşındaki Şenay Güzel ile aynı binada oturan 38 yaşındaki oğlu Hasan Güzel tartıştı. Anne Güzel, bu sırada ayağındaki terliği çıkararak oğluna fırlattı. Hasan Güzel’se daha sonra polis merkezine giderek annesinden şikayetçi oldu.
İfadelerin ardından olayı soruşturan savcı, anne Güzel’in fırlattığı terliği ‘silah’ sayarak ‘kasten basit yaralamaya teşebbüs’ suçundan iddianame hazırladı. İddianamede, ‘Şenay Güzel’in oğluna terlik fırlattığı, isabet etmediği, eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı, alınan savunmasında da suçlamayı samimi olarak ikrar ettiği’ belirtildi.
Güzel hakkında hazırlanan iddianame Denizli 6’ıncı Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Güzel’in iki ile beş yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanacağı dava aralık ayında başlayacak.
‘Evladına kızınca terlik atmayan anne var mı?’
Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Şenay Güzel, terliği fırlattığını ancak isabet etmediğini söyledi. “Terliğin silah olduğunu bilseydim, atmazdım. Bu terlik isabet etse ne olacak sanki, yaralamaz, acıtmaz bile” diyen Güzel, ‘cezası neyse’ çekeceğini söyledi.
Anne Güzel, “Evladına kızınca terlik atmayan anne var mı ki? Terlikle evladına vurmayan anne bile yoktur” diye konuştu.
‘Terlik vazgeçilmez bir unsur’
Güzel’in avukatı Hasan Ozan Orpak da terliğin Türk toplumunda annelerin ‘vazgeçilmez bir unsuru’ olduğunu söyledi. Orpak, terliğin neden silah olarak tanımladığına dair de şunları anlattı: “TCK’nın 86’ncı maddesine göre cezanın istendiği iddianamede, ‘silah’ tanımında TCK’nın altıncı maddesi esas alınmış. Burada ‘silah’ tanımı yapılırken, ‘Saldırı ve savunma amacı yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler’ diyerek, birçok nesneyi, birçok cismi silah olarak tanımlayabiliyor. Terlik de bunlardan bir tanesi. Çeşitli terlikler var. Bunun da ayrımının yapılması gerekiyor. Genel olarak sadece bir terlik diye bu şekilde bir iddianame düzenlenmesini hukuk açısından değerlendireceğiz.”
Orpak, şikayet halinde, terlik atan annelerin hapis yatma ihtimalinin doğduğunu söyledi. (DHA)