Ehliyetsiz araç kullanan eski futbolcu Dănuţ Lupu’ya 7 ay hapis cezası

Ehliyetsiz araç kullanırken yakalanan eski futbolcu Dănuţ Lupu (56), 7 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ehliyetsiz araç kullanırken yakalanan eski futbolcu Dănuţ Lupu (56), 7 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yeni yasaya göre alkollü ve ehliyetsiz araba kullanırken yakalananların cezaları ertelenmediği için Lupu’nun cezası kesinleşti.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIRKEN EHLİYETİNE EL KONULDU

Dănuţ Lupu, Nisan 2001’de alkollü araç kullanırken yakalandığında ehliyetini kaybetti. Birkaç kez ehliyetini geri almak için mahkemeye itiraz etti ancak başarılı olamadı.

EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANIRKEN YAKALANDI

Bu süre zarfında birkaç kez ehliyetsiz araç kullanırken yakalandı. En son Haziran 2022’de ehliyetsiz araç kullandığı için mahkemeye sevk edildi.

Şubat 2023’te mahkeme, Dănuţ Lupu’ya daha önce ehliyetsiz araç kullandığı için verdiği 6 aylık hapis cezasını 7 ay 10 güne çıkardı.

Yapılan itirazlardan sonra bugün Bükreş Temyiz Mahkemesi eski futbolcunun itirazını reddederek cezayı onadı. Böylece eski futbolcunun hapis cezası kesinleşti.

DĂNUŢ LUPU: ÇOK PİŞMANIM

Mahkemenin cezayı kesinleştirmesinden sonra çok üzgün ve hatalı olduğunu belirten Dănuţ Lupu, “Olanlardan dolayı çok pişmanım. Çok acil işim çıkmıştı. Bir an önce hastaneye ulaşmak için direksiyona geçmek zorunda kalmıştım.”