İmamoğlu kararı Romen medyasında: ‘Erdoğan, rakibini siyasetten men etti’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesi, Romen medyasında da genişçe yer aldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesi, Romen medyasında da genişçe yer aldı.

Haber ve yorumlarda Erdoğan’ın gelecek yıl yapılacak seçimlerde kendisine rakip olabilecek en önemli rakibini yargı eliyle siyasetten men ettiğine dikkat çekildi.

Romen medyasında yer alan başlık ve haberlerden bazıları şöyle:

Adevarul: Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Erdoğan’ın en önemli rakibi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hapis cezasına çarptırıldı

Digi24: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı

HotNews: Erdoğan’ın potansiyel rakibi olarak görülen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hapis cezasına çarptırıldı.

Mediafax: Erdoğan’ın rakibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na Türk yetkililere hakaret ettiği için hapis cezası verildi.

Romania Libera: Türkiye’deki 2023 yılı seçimleri öncesi, Erdoğan’ın rakibi İstanbul Belediye Başkanı hapis cezasına çarptırıldı

ProTv: Erdoğan’ın potansiyel rakibi olarak görülen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Türk yetkililere hakaretten mahkum oldu.

G4Media:  Erdoğan’ın en önemli rakipleri arasında geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Türk yetkililere hakaret suçundan 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Libertate: Erdoğan’ın rakibi İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı, Türk yetkililere hakaretten 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gandul: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına kamu görevlilerine hakaretten hapis cezası