Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile Birlikte 9 Yazar ve Yönetici Tutuklandı

Terör örgütleri adına suç işledikleri iddiasıyla, 31 Ekim’den bu yana Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının savcılık ve mahkeme sorguları tamamlandı. Aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun da olduğu 9 yazar tutuklandı.
Terör örgütleri adına suç işledikleri iddia edilen Cumhuriyet’e yönelik tutuklamalarla birlikte 15 Temmuz’dan bu yana hapisteki gazeteci sayısı 139’a ulaştı. Ahmet Altan, Mehmet Altan, Ahmet Turan Alkan, Şahin Alpay, Ali Bulaç, Hidayat Karaca gibi isimlerin de yer aldığı gazetecilere hiçbir somut delil bulunmaksızın tutuklama kararı alınmıştı.
Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay bu sabah tutuklandı. Muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski yönetici Bülent Yener ise dün gece serbest bırakılmıştı.
Murat Sabuncu’nun Çağlayan adliyesindeki hakim sorgusu sabah tamamladı. Sorgulara ara verildi. Verilen aradan sonra Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, Bülent Utku, Hakan Kara ve Önder Çelik‘in sorguları birlikte görüldü. Toplu sorgu saat 08.00’da sona erdi ve 2’inci bir ara verildi. 10.22’de karar açıklandı.
Günseli Özaltay ve Bülent Yener, savcılık sorgularının ardından saat 21.00 sıralarında serbest bırakıldı. Savcılık aynı saatlerde Güray Öz, Musa Kart, Turhan Günay, Hakan Kara, Kadri Gürsel, Önder Çelik, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’ü tutuklanmaları istemiyle adliyeye sevk etti. Saat 01.50 sıralarında Hikmet Çetinkaya ve Aydın Engin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Murat Sabuncu hakkında da tutuklama talep etti. Savcılık, toplam 9 yazar ve yöneticinin tutuklanmasını istedi. Mahkeme karar için ara vermesinden sonra bugün saat 10.30’da 9 ismin de tutuklandığını açıkladı.