Tarım Fuarı Indagra’nın Açılışını Yapan Cumhurbaşkanı Iohannis: Romanya’nın Tarım Potansiyeli Çok Büyük

Bükreş’te düzenlenen Tarım ürünleri ve yan malzemeleri Fuarı’nın (INDAGRA -2016) açılışını yapan Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Romen çiftçilere, dış pazarlara açılmalarını tavsiye ederek, “Dış pazar için tanıtım çok önemli.” dedi.
president (2)
Romexpo Fuar alanında 2-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Tarım ürünleri ve yan malzemeleri fuarını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, çiftçilerle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Fuarın, yerel üreticilerin ürünlerini tanıtma ve pazarlamada önemli bir şans olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, fuarda TVR için yayınlanan „Viaţa Satului”, canlı programına katıldı. Çiftçiler ve Yerel üreticiler canlı programda Cumhurbaşkanına sektör problemlerini iletme ve karşılıklı soru sorma imkanı buldu.

president (6)
                                                      Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis

“Romanya, çok büyük tarım potansiyeli olan bir ülke. Bütün hedef, Tarımsal kalkınmaya odaklanmalı. Rekabet, kalkınma ve gelişmenin gerçek motorudur. Bu yönde önemli işaretler görüyorum.” diyen Cumhurbaşkanı, Romanya’da ilk defa bu sene hektar başına buğday üretiminin 4 tonu aştığını belirterek, tarımın teknolojik yeniliklerle daha da kalkınacağını vurgulayarak, bu yıl sektör üreticilerine sağlanan 3,4 milyar Euro Avrupa Fon desteğinin de bu yöndeki gelişmeye önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Iohannis, daha sonra beraberinde Tarım Bakanı Achim Irimescu ve Ticaret Odası Başkanı Mihai Daraban ile birlikte standları gezerek üreticilerle sohbet etti.
Romanya’nın en önemli tarım fuarı olan INDAGRA Fuarı’na 25 ülkeden yaklaşık 500 firma katılırken, fuarın yaklaşık 60 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.
president (3) president (4) president (5)  president (7) president (8)