İsveç’te AKP’li Vekile ‘IŞİD Sözcüsü Olduğu’ Gerekçesiyle Veto

İsveç’te Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 4 Kasım Cuma günü düzenleyeceği ‘15 Temmuz ve Başkanlı Sistemi’ başlıklı panel, katılımcılardan AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı’nın ‘IŞİD sözcülüğüyle’ suçlanmasından dolayı iptal edildi.
UETD’nin İsveç’in Malmö kentinde yapılması planlanan ve 15 Temmuz’daki darbe girişiminin anlatılacağı duyurulan panelin gerçekleştirileceği Quality Wiew Otel konferans salonuyla yapılan anlaşma, iki gazeteci, Kürdo Baksi ve Murat Kuzeyri’nin, gönderdiği mektuptaki uyarıları üzerine iptal edildi.
UETD İsveç Başkanı Özer Eken, AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve AKP Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün katılımıyla düzenlenecek panel için Quality Wiew Otel ile bir ay önceden anlaşma sağladıklarını kaydetti. Eken, “Otel yönetimi bize e-postayla konferansı iptal ettiklerini bildirdi. Gerekçe olarak, Türkiye karşıtlığı ile bilinen gazeteciler Kürdo Baksi ve Murat Kuzeyri’nin kendilerine gönderdiği mektup gösterildi. Mektupta, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı’nın (IŞİD) DEAŞ terör örgütünün sözcülüğünü yapan biri olarak’ gösterildiğini ve bu yüzden anlaşmayı iptal ettiklerini öne sürdüler” diye konuştu.
İki hafta önce de ‘15 Temmuz Kanlı Darbenin Perde Arkası’ başlıklı panel yerel siyasetçilerin girişimiyle engellenmişti. Konferans sokakta yapılmıştı.