AP Başkanı Schulz: Cumhuriyet Operasyonuyla Kırmızı Çizgi Aşıldı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyonun siyasi saiklerle yapılmış olabileceğini belirterek, ‘kırmızı çizgi’nin aşıldığını söyledi.
Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Schulz, “Murat Sabuncu ve Cumhuriyet’teki diğer gazetecilerin gözaltına alınması, Türkiye’de ifade özgürlüğüne ilişkin kırmızı çizginin bir kez daha geçilmesi anlamına geliyor” diye yazdı. Schulz, şöyle devam etti: “AB’nin darbe girişiminin ardından demokrasiyi savunan Türk vatandaşlarının cesaretini takdir ettiğini daha önce söylemiştim. Ama sürmekte olan tasfiye, hukuk ve güvenlik saiklerinden ziyade siyasi kaygılarla yapılıyormuş gibi görünüyor.”
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasını ve OHAL kapsamında yayımlanan son kanun hükmünde kararname (KHK) ile rektörlerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanacak olduğunu hatırlatan Schulz, “Bunlar, Türk hükümetinin birlikten çok kutuplaştırma peşinde olduğunu gösteriyor” dedi.