Cumhuriyetimiz 93 Yaşında

Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yılı, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tüm yurtta resmi törenlerle kutlanıyor.
CHP’li belediyelerin olduğu şehirler coşkulu kutlamalar için hazırlık yaparken, bir çok ilde resmi törenler dışında etkinlik olmaması dikkat çekti. CHP, Ankara’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla İlk Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyecek. İzmir’de ise fener alayı ve konser düzenlenecek. Bursa Nilüfer Belediyesi dönemin kıyafetleriyle 3 bin kişinin katılacağı Cumhuriyet Yürüyüşü organize ederken, Eskişehir’de Cumhuriyet buluşması var.
İstanbul’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İstanbul Valisi Vasip Şahin, makamında tebrikleri kabulü ardından Vatan Caddesi’nde resmi geçit töreniyle kutlanacak. Kadıköy Belediyesi’nin, “Cumhuriyet Özgürlüktür” sloganıyla gelenekselleşen yürüyüşü Bağdat Caddesi’nde yapılacak. Bakırköy Belediyesi’nin gün boyu sürecek etkinlikleri, Selçuk Balcı’nin konseriyle sona erecek. Beşiktaş Belediyesi de Balmumcu’dan Barboros Meydanı’na kadar Fener Alayı ile yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüşün ardından Bora Öztoprak, Fuat Saka, Grup Gündoğarken, Hüsnü Arkan, Hüseyin Turan, Suat Suna ve Onur Uğuş sevilen parçalarını Cumhuriyet için söyleyecek.
Ataşehir Belediyesi Özgürlük Parkı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na fener alayı yürüyüşü düzenlerken, Şişli Belediyesi Atatürk evi önünden “Atanın evinden yola çıkarak “Cumhuriyete sahip çık” sloganıyla yürüyecek. Kartal Belediyesi, Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na kadar “Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü” gerçekleştirecek.
Maltepe Belediyesi “93. Yılında 93 Davul” sloganıyla Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını gerçekleştirecek. Maltepe Meydanı’ndan Tarihi Beşçeşmeler Meydanı’na kadar yürünecek. Akşam Tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nda Burhan Öcal ve Al Star Trakya ekibi Maltepelilerle buluşacak.
İzmir’de ise Büşyükşehir Belediyesi tarafından fener alayı düzenlenecek. Cumhuriyet Meydan’ından başlayacak yürüyüş Gündoğdu Meydanı’nda sona erecek.
Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin 10 yıldır düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü’nde bu yıl 3 bin kişi dönem kostümleriyle yürüyüşe katılacak.
29 Ekim Cumhuriyet’in 93. yıldönümü nedeniyle CHP’li Yalova Belediyesi’nin düzenlediği kutlama programı Cumhuriyet Yürüyüşü ile başlayacak. Konser ve sergi programları gün boyu devam edecek.
CHP Mersin İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Atatürk anıtına çelenk koyarak başlayacak. Akşam Mezitli Belediyesi önünden Viranşehir sahiline kadar fener alayı düzenlenecek. CHP Tarsus İlçe Örgütü Aznakay Meydanı’ndan Yarenlik Alanı’na kadar fener alayı düzenleyecek. CHP’li Yenişehir Belediyesi, “Sunay Akın ile Cumhuriyet’”gösterisine ev sahipliği yapacak. CHP’li Silifke Belediyesi, Grup Zakkum konseri düzenleyecek.
Eskişehir’de 2006 yılından bu yana Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi öncülüğünde düzenlenen ve Eskişehirlinin bir araya geldiği “Cumhuriyet Buluşması”, bugün saat 15.00’te Adalar mevkiinde Atatürk Caddesi girişinde başlayacak, vilayet meydanında sona erecek.
CHP Samsun İl Başkanlığı DSİ önünden başlayarak fener alayı düzenlenecek.
AHMET KAYA ATATÜRK’Ü ANLATIYOR
Ülkeden sürgüne zorlanan ve gittiği Fransa’da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Ahmet Kaya’nın yıllar önce bir televizyon programında Atatürk’ü anlattığı video sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda kişi bu videoyu ‘Atatürk’ü bir de Ahmet Kaya’dan dinleyin’ mesajıyla paylaştı.
https://www.youtube.com/watch?v=6EI_7iMTEV0
GOOGLE’DAN ÖZEL DOODLE
Google, özel günler ve kişiler için hazırladığı Doodle tasarımlarını bu kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladı.
google-29ekim