Bükreş Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. George Grigore’ye “Yılın Kültür Adamı’ Ödülü Verildi

Bükreş Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi Arap Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. George Grigore, Arap Yazarlar Birliği tarafından ‘yılın kültür adamı’ ödülüne layık görüldü.
Arap Dünyası Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Habib Alsayegh tarafından yapılan açıklamada, her yıl verdikleri Kudüs Yılın kültür adamı ödülüne bu sene farklı kültürler arasında yaptığı önemli çalışmalar nedeniyle Prof.  Grigore’yi layık gördüklerini açıkladı. Alsayegh, bu seneki ödülün bir başka özelliğinin de ilk defa Arap dünyası dışında bir yabancıya bu ödülün verilmesi olduğunu kaydetti.
griogre
Prof. Grigore’nin Arapça ile ilgili çevirdiği onlarca eserinin yanı sıra Arap lehçeleri üzerine yaptığı çalışmaları ile de dikkat çekiyor.
Ödülün gelecek yıl (2017) Şubat ayında Cezayir’de düzenlenecek Arap Dili ve Edebiyatı Yazarlar Birliği Kongresi’nde verilmesi planlanıyor.
Kudüs Ödülü, Bütün Arapça konuşulan ülkelerdeki yazar, şair ve kültür adamlarının üyesi olduğu Birliğin verdiği en önemli ödüller arasında gösteriliyor.
Prof. Grigore, aynı zamanda Bediüzzaman Saidi Nursi Hazretlerinin ‘Sözler’ isimli eserini de Romence’ye çeviren isim olarak tanınıyor.