Erdoğan’ın Maarif Vakfı, Hedefini Açıkladı: Cemaati Taklit Ederek Cemaatle Mücadele Etmek!

[SİYAH-BEYAZ]

Malum, Maarif Vakfı diye birşey kuruldu. Yurt dışındaki cemaatin okullarına alternatif okullar kurmak için. Vakfın bütün derdi, nerede Türk okulu varsa gidip karşısında kepenk açmak olacak. Tam Türk işi, tebrikler.
Gerçi rekabet iyidir, bundan en çok öğrenciler kazanacak. Cemaati taklit ederek cemaatle mücadele edilmeyeceğini öğrenecekler ama epey vakit ve kamu parası harcadıktan sonra. Vakfın başına Zaman Yorum sayfalarındaki yazılarından tanıdığımız Birol Akgün’ü getirmişler. Yarın bir başarısızlıkta zaten gizli Fetöcü’ydü diyerek kapı önüne koyarlar.
Profesöre verilen görev yurt dışındaki Türk okullarını silmekmiş. Eğitim alanında faaliyet gösterecek vakfın başkanı “sefere çıkmış asker ruhuyla” hareket edeceğiz diyor. Bu kafayla ‘global’ eğitim yapacaklar. Soru şu; madem yüksek kaliteli eğitim sağlayacaksınız bunu neden öncelikle Türkiye’de kendi öğrencilerimize sunmuyorsunuz? Madem milli duruş icabı yurt dışına saçacak paranız var, ülkede okulların hali içler acısı. Türkiye’yi düzeltseniz de ortaya bir başarı öyküsü koysanız.
Bu arada Ensar Vakfı gibi skandallara hazır olalım. Paranın gücüyle afilli bir kaç okul bir kaç kurdela, yarın öbür gün devren satılık tabelalı binalar.  Keşke başarılı olsalar ama dünyadaki bütün örnekler göstermiştir ki bu işler devlet eliyle olmuyor… Birkaç kişi de buradan köşeyi dönsün bakalım. (TR724)