Mehmet Ali Yalçındağ Neden İstifa Etti?

Başlık merak uyandırıp tık almak için değil gerçekten merak sorusu. Neden istifa etti? Hürriyet  okurları, Kanal D izleyicileri sadece istifa ettiğini biliyor ne olduğundan haberleri yok. Ne oldu ki istifa etti? Aydın Doğan’ın ses kaydı falan mı çıktı bir bakanın mailinde? Yoksa Saray’a hergün ayrıntılı raporlar mı sunmuş? Kendi çalışanlarını dost ve düşman kuvvetler olarak ispiyonladığı mı duyulmuş? Allah’tan açıklamasında biraz ucundan bahsediyor ama bir ayrıntı yok. Ancak yüreklere su serpen şu ifadeleri kayda geçmeli. Maillerinde “yine ben” diyerek şirinlik yapan Yalçındağ giderayak yine bir gülümse bıraktı sevenlerinde:
Medyanın sorgulayıcı ve kamuoyundaki tartışmaların önünü açıcı rolünün ne kadar önemli olduğunu 20 yıllık yöneticilik  tecrübelerimde gördüm. Çalışmalarımda, Doğan Yayın İlkeleri’ne hassasiyetle uyulmasına, yayınlarımızın evrensel değerlere uygun, adil ve tarafsız olmasına özen gösterdim. Aynı zamanda, her yayın kuruluşumuzun kendi kültürüne uygun yayın yapmasının önemini bilerek, bu yapıya müdahale etmedim.
Gün damatlara sahip çıkma günü
Aydın Doğan da bir açıklama yaparak damadının yanlış anlamalara sebebiyet vermemek için istifa ettiğini duyurdu. Nasıl bir yanlış anlamaysa artık! Doğan yazılı açıklamasında hükümete endişeye gerek yok aynen devam ediyoruz mesajı verirken  FETÖ, PKK, DAEŞ dahil tüm terör örgütlerini ve eylemlerini lanetliyor, devletimize desteğimiz sonsuz diyor. DHKP-C’yi ismen anmayı unutmuş.  Hani devletimizin gazetelerinin fotoshopla Aydın Doğan’a giydirdikleri kıyafetin örgütü. Hani isminden akrostiş yapıp bütün Doğan grubu çalışanlarını hedef gösterdikleri örgüt. Adamlara bir malzeme daha vermiş oldu.  Bir bakarsınız herkese terörist yaftası yapıştırırken bir gün sizi de terörist diye alıvermişler.
Mailler hacklendi, vatandaş kazandı
Son tahlilde Yalçındağ ister aile içindeki tartışmalar diyelim istersek bundan sonra grupta çalışması imkansıza girmişti diyelim ya da büyük bir hüznüzanla; erdem göstererek istifa etti. Ya islamcı ahlakla yoğrulmuş diğerleri ne yapacak? Mesela fişleme listesi yollayan Hilal Kaplan istifa edecek mi? Böyle ajan gibi köşe yazarı mı olur diye gazetesi onu kovacak mı? Peki enerji ihalelerindeki usulsüzlüklerden kabinedeki bakanların aleyhine video prodüktörlüğüne, Fenerbahçe aleyhine ilan verilmesinden yurt dışında ülkeyi zora sokacak ajanlık işlerine kadar bir çok şeye karışan bakan istifa edecek mi? Elbette hayır.
Ama son tahlilde Türkiye kazandı Berat Albayrak bu maillerle gündeme gelmesin diye PR çalışması olarak doğalgazda indirim yapıldı. Kış yaklaşırken vatandaşımız yine kazandı. Hep kömür yakanlar sevinecek değil ya!  RedHack’a ne kadar teşekkür etsek azdır.
[SİYAH BEYAZ-TR724]