Damat İçin ‘Özel’ Sorgu ve İşkence Ekibi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın gmail ve icloud hesabının Redhack tarafından ele geçirilmesi üzerine başlayan operasyonda ağır insan hakları ihlalleri yaşanıyor.
Redhack, Bakan Albayrak’ın 20 GB’lık mail deposunu parça parça yayınlamaya başlayınca Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Bürosu operasyon başlatmış ve Taylan Kulaçoğlu ile birlikte Ekin Baykal, Abidin Çelik, Alaattin Karagenç, Uğur Cihan Okutulmuş, Taşkın Yasak ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi gözaltına alınmıştı.
taylan-kulacoglu-redhack
Ankara Emniyeti’nde konuyla ilgili özel bir sorgu ekibi görevlendirilirken, işkencenin yoğun biçimde uygulandığı öğrenildi. Taylan Kulaçoğlu’nun avukatı Fırat Durak, çıplak arama, kaba dayak, aç bırakma, uyutmama gibi yöntemlerin uygulandığı müvekkilinin, temel ihtiyaçlarının da karşılanmadığını dile getirdi.
Savcının “avukatıyla görüştürmeyin” talimatı nedeniyle müvekkiliyle güçlükle görüşebildiğini belirten Avukat Fırat Durak, şu anda Ankara Emniyet Müdürlüğünde tutulan yedi kişinin soğuk beton zemin üzerinde, elleri ve başları önünde tutularak oturtulduğunu, yemek yiyemediklerini, temel ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmediğini anlattı.
Müvekkillerinin kendisine “Sürekli bir dövülme halinin olduğunu anlattıklarını” dile getiren Durak, “Ellerinde delil olmadığından delil yaratmaya çalışıyorlar. Darp ederek bilgi almaya çalışıyorlar” dedi.
Müvekkili Taylan Kulaçoğlu ve gözaltındaki iki kişiyle dün görüşebildiklerini söyleyen avukat Durak, kendisine aktardıklarını da şöyle özetledi:
“25 Eylül’de, saat 02:30 sularında gözaltına alındı, gözaltına alınırken ben de yanındaydım, kötü muamele olmadı. Daha sonra götürüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ise çıplak arama yapmak istemişler.”
“İstanbul’da tutulurken görüşmemize izin verilmedi. Oradan sevk edildiği Ankara Emniyet Müdürlüğünde ise sistematik işkence gördüklerini anlattı.”
“Olağanüstü Hal (OHAL) bahane edildi, vekaletli avukatı olarak biz bile zor görüşebildik. Darp edenler ‘Adamın maillerini almışsınız’ diyerek, özel hayat vurgusu yapmışlar.”
Gözaltındaki yedi kişinin altısın 2013’teki RedHack davasında yargılanıp, “delil yetersizliğinden” beraat etmişlerdi.
ANKARA’DA ÖZEL İŞKENCE EKİBİ
Ankara’da özel bir işkence ekibinin görevlendirildiği 15 Temmuz soruşturmasıyla ilgili yaşananlarla ortaya çıkmıştı. Generaller ve Kuvvet Komutanlarına yakın çalışan subaylar bu işkence ekibi tarafından sorgulanmış, sert cisimlerle tecavüz dahil her türlü insanlık dışı yöntem kullanılmıştı. İşkenceli sorguyu yöneten ise Ankara Emniyeti’nde görevli Komiser U. Ö.