Akademisyen İşkenceyi Kızının Yanında Ağlayarak Anlattı

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevinde Bank Asya’daki hesabından dolayı tutulduğu iddia edilen akademisyenin hemşire eşi CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a gönderdiği mektupta, “Eşimi  karanlık bir odaya almışlar, copla saldırıp vurmuşlar ve hakaret etmişler. Eşim uğradığı işkenceyi kızımızın yanında hıçkırıklarla anlattı” dedi.
Bank Asya’yı ‘faizsiz bankacılık’ yaptığı için tercih ettiklerini belirten hemşire eş mektubunda “Devlet denetiminde bankaya para yatırdık diye biz suçlu muyuz” diye sordu.
CHP’li Tanal’a mektubu gönderen hemşire eş, akademisyen kocasının cezaevine gönderilmesine ilişkin süreci de ayrıntılarıyla yazdı.
Hastanede nöbetteyken polisin evlerini bastıklarını, evrak ve doküman bulamadıklarını, bu aramaya tanık olan kızının korku içinde kaldığını söyledi. Durumu komşularından öğrendiğini anlatan hemşire, kocasının 9 günlük gözaltında kaldıktan sonra Afyonkarahisar E Tipi Cezaevine gönderildiğini ve bu süreçte eşiyle görüşemediğini söyledi.
18 Eylül’de yapılan açık görüşte kocasının kızlarının yanında hıçkırıklarla maruz kaldığı işkenceyi anlattığını belirterek, “Eşimi  karanlık bir odaya almışlar, yüzü duvara dönük bacaklarını açtırmışlar. Copla kafasına, sırtına, her yerine vurmaya başlamışlar. Hakaret etmişler. Aç ve susuz bırakmışlar” diyor.
Hemşire mektupta, kocasının bir arkadaşının başına gelen işkenceyi de anlattı ve “Afyon’da Hıdırlık diye anılan bir mesire yeri var. Kocamın bir arkadaşını gece alıp götürmüşler, yerlerde sürüklemişler, bazılarını ıslatıp elektrik vermişler” dedi.
ÇOK SAYIDA MEKTUP GELİYOR
Üç sayfalık mektupta CHP’li Tanal’a açık adres, cep telefonu numarası gibi bilgilerin de yazıldığı öğrenildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından milletvekillerine bunun gibi çok sayıda mektup geldiği belirtiliyor.