Gülen: Bizi Suçlayanlar, Iddialarını Ispat Etmeli

Fethullah Gülen Hocaefendi, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, “Darbe girişiminde bulunduğumuzu iddia eden, bunu kanıtlamak zorundadır. Kanıtlama görevi bize değil, bizi suçlayanlara aittir. Darbe girişimini kim başlatmış olursa olsun, seçilmiş hükümete ve benim ahlaki prensiplerime aykırı hareket etmiştir.” ifadelerini kullandı.
Alman Die Zeit, İspanyol El Pais gazeteleri ile Alman haber ajansı DPA’ya verdiği ortak mülakatta, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruları cevaplayan Gülen, darbe girişimini Erdoğan’ın planladığını belirterek, ‘son günlerde bunu kesin olarak ortaya koyan pek çok delilin ortaya çıktığını’ savundu.
Deutsche Welle Türkiye’nin haberine göre Fethullah Gülen, Erdoğan’ın devlette giriştiği görevden alma ve tutuklamaların ‘hoşuna gitmeyen kişilere’ yönelik olduğunu, darbe girişimini de kendi iktidarının yararına kullandığını söyledi.
Gazetecilerin daha önce Recep Tayyip Erdoğan’ı ve partisini neden desteklediği sorusuna ise Gülen, Erdoğan’ın Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne üyeliğe hazırlama, insan hakları ve demokrasiyi güçlendirme konusunda vaadi olduğunu hatırlattı. Gülen, “Erdoğan onu tüm Müslümanların lideri ilan edeceğimizi, dünya çapında bunun için çalışacağımızı umdu. Bu olmayınca da bize karşı cephe aldı.” sözlerini kullandı.
ABD’nin kendisini Türkiye’ye iade edip etmeyeceği konusunda da Fethullah Gülen net konuştu: “Kalabildiğim sürece kalırım. Yoksa giderim.”dedi.
https://www.youtube.com/watch?v=WZoBVXfwmP8